Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Etiya’nın Yapay Zeka teknolojisi Afrika’da ödüle aday gösterildi! - Teknoloji Haberleri

        Etiya, bu yıl 21. kez düzenlenecek olan AfricaCom Ödülleri tarafından “En İnovatif Yapay Zeka Kullanımı” kategorisinde ödüle aday gösterildi. Türkiye’nin en büyük kurumsal yazılım şirketi olan Etiya, 650’yi aşkın mühendis kadrosu ile Ar-Ge yatırımları cirosunun yüzde 20'sinin üzerinde olan Etiya, yapay zekaya en fazla yatırım yapan şirket konumunda.

        13-15 Kasım 2018 tarihleri arasında dünya genelinden 14 bin katılımcı ve 450 konuşmacıyı Cape Town’da bir araya getirecek olan AfricaCom 2018, Afrika’nın djital kalp atışı olarak nitelendiriliyor.

        Etkinlik kapsamında düzenlenen AfricaCom Ödülleri, Afrika başta olmak üzere tüm dünyayı Dördüncü Sanayi Devrimi’ne taşıyan başarılı şirketleri, kişileri, ürünleri ve çözümleri ödüllendiriyor. Bu sene en başarılı inovasyonlar dokuz farklı kategoride ödüllendiriyor.

        REKLAM

        Etiya’nın yer aldığı” En İnovatif Yapay Zeka Teknolojisi Kullanımı “kategorisinde, Huawei Technologies, Ericsson-Orange Botswana ve Simfony gibi şirketler de bulunuyor. Bu kategoride, iş dünyasının karşılaştığı zorluklara karşı en kapsamlı ve etkili çözümleri sunan yapay zeka teknolojileri değerlendiriliyor.

        "GELECEĞİ YAKALAMAK İÇİN BU ALANA ODAKLANMAK ZORUNDAYIZ"

        Etiya CEO’su Aslan Doğan, önceliklerinin veri yönetimi ve yapay zeka teknolojileri olduğunu ifade ediyor. Doğan, “Yapay zekaya en fazla yatırım yapan şirketiz. Geleceği yakalamak için bu alana odaklanmak zorundayız. Fark yaratacağımız alan burası; çünkü veriye hakim olan, geleceğe de hakim olacak. 2019’da da bu alanda yatırımlarımız devam edecek.” bilgisini veriyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ