Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Fatih Terim'in gelişiyle her şey değişti (Galatasaray haberleri) - Galatasaray Haberleri
        1

        Tudor döneminde Muslera’ya yoğun eleştiriler başlamış, Donk’un yüzüne bakılmazken, Selçuk, Sinan kulübede unutulmuştu. Terim’in başa geçişiyle birlikte birçok oyuncunun performansı arttı, bazı isimler küllerinden doğdu. Bu değişim peşinden başarıyı getirdi...

        2

        NANDO PANTERLEŞTİ!
        Muslera'ya yönelik Igor Tudor döneminde homurtular başlamıştı, Terim ve Taffarel’in gelişiyle kendini buldu. Ligin 1 numarası olduğunu gösterdi. F.Bahçe, Başakşehir, Trabzon ve Beşiktaş maçlarında 17 şutta sadece 1 gol yedi.

        3

        KAFAYA 'DONK' ETTİ
        Terim’in “Yoktan var ettiği” isimlerin başında Donk geldi. Tudor’un “Seni düşünmüyorum” deyip yüzüne bakmadığı Hollandalı yeniden doğup patlama yaptı. Talipleri artan Donk’un kontratının uzatılması gündemde.

        4

        ALTIN ADAM SİNAN GÜMÜŞ
        “Kupa golcüsü” bugüne kadar ligde bir türlü kendisini gösterememişti. Terim’in verdiği şansı iyi değerlendirdi, son dakikalarda Konya ve Alanya’ya attığı gollerle takımına hayat verdi.

        5


        MARIANO KANATLANDI
        Terim’den önce 1 gol, 2 asisti vardı. Yedek kalıp, Linnes’le rekabete tutuşunca gaza bastı. Bu süreçte Başakşehir’e attığı jeneriklik golle öne çıktı, son 7 maçta 4 de asist yaparak yıldızlaştı.

        6

        RODRIGUES İLERİ VİTESE TAKTI
        İlk 16 maçta 1 gol, 3 asistle oynayan Rodrigues, Terim’in yeni prensi oldu. 15 maça 6 gol, 5 asist sığdırdı. Beşiktaş karşısında rakibin tüm umutlarını söndüren golü atıp maça imzasını attı.

        7

        ''İNANCIN ESERİ''
        Tudor’un hiç düşünmediği, taraftarın adeta “ıslıklamak” için beklediği Selçuk İnan’ı İmparator yeniden kazandı. Kaptan, Terim’in terapisiyle futbola döndü, 11’e girdi. Trabzon önünde taraftarın alkışlarıyla ödüllendirildi. Fernando’nun iyileşmesiyle sırasını beklemeye geçti.


        8

        ''ÇALIŞKAN VİKİNG''
        Sol bek kullanılan Norveçli Linnes, Terim’in gelişiyle gerçek mevkisi sağ beke döndü. Profesyonelliği ve çalışkanlığıyla rotasyona girdi. Oynadığı maçlarda genelde aksamadı, derbide de 2. golü hazırladı.

        9

        ''JASON MUTLU SON!''
        Tudor döneminde 7 kez 11’e giren Jason Denayer, Terim’in gelişiyle bölgesinde Serdar ve Maicon olmasına rağmen daha fazla süre almaya başladı. Beşiktaş önünde de savunmanın en başarılı ismi olarak öne çıktı.

        10


        JAPON YAPIŞTIRICI NAGATOMO!
        Terim’in, İtalya’daki bağlantıları sayesinde kiralandı. Sol beke ilaç gibi geldi. Derbide Q7’yi kilitledi, Fernando’nun golünün pasını verdi. 12 maçta 3 asistle alkış aldı. Bonservisinin alınması isteniyor.

        11

        MAICON'A ÖZGÜVEN YÜKLEDİ!
        TUDOR’LA yumruklaşma aşamasına gelmişti. Akhisar maçındaki hataları saç baş yoldurdu. “Ağlaması beni perişan etti” diyen Terim öğrencisine özgüven yükledi. Maç sonrası hocası “Derbinin en iyilerindendi” ifadesini kullandı.

        12

        İSTATİSTİKLERE GÖRE ŞAMPİYON!
        Sarı-Kırmızılı takım, Süper Lig’de 3 puanlı sisteme geçilen 1987- 88 sezonunundan bu yana son 3 haftaya zirvede girdiği 10 sezonda da şampiyonluk kupasının sahibi oldu.

        13

        Sarı-Kırmızılılar, 1987-88, 1993-94, 1996-97, 1997-98, 1998-99, 1999-00, 2001-02, 2011-12, 2012-13 ve 2014-15 sezonlarında ipi önde göğüsledi.

        14

        6’SINDA TERİM VARDI
        Aslan, bu 10 şampiyonluğun 6’sını teknik direktör Fatih Terim yönetiminde kazandı. G.Saray, 3 puanlı sistemde son 3 haftaya averajla 2. sırada girdiği 4 sezonun 3’ünde de rakiplerini geçerek, mutlu sona ulaştı.

        15

        1992-93’te Beşiktaş, 2005-06 ve 2007-08 sezonlarında F.Bahçe’yi son 3 haftada geçen G.Saray, geriden gelip kupayı kaldırmayı başardı. Sadece averajla 2. sırada yer aldığı 2000-2001 sezonunda lider F.Bahçe’nin gerisinde kaldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ