Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler SON DAKİKA | FED faiz kararı belli oldu! Eylül ayı 2022 FED faiz kararı ne oldu, faizler yükseldi mi, düştü mü? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Son dakika FED faiz kararını açıkladı... Küresel piyasaların gözü Fed faiz kararına çevrilmiş durumdaydı. Toplantının ardından belli olan faiz kararı döviz kurlarını etkisi merak konusu oldu. Bu nedenle ekonomi gündemini takip edenler "Fed faiz kararı ne ne oldu, faiz faizler arttı mı?" sorusuna yanıt arıyorlar. İşte Fed faiz toplantısına ilişkin tüm detaylar...

        2

        FED TOPLANTISI YAPILDI MI?

        Aylardır süren faizlerde artırım politikasına devam etmesi beklenen Federal Rezerv Bankası bu ay da belirlenen tarihte toplan. Eylül ayı FED faiz kararı toplantısı 20-21 Eylül tarihlerinde gerçekleşti.

        Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) bu akşam 21.00'de faiz kararını açıkla. Banka'nın faiz kararının yanı sıra gelecek döneme ilişkin açıklayacağı projeksiyonlar ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşması da yakından takip edildi.

        3

        EYLÜL AYI FED FAİZ KARARI NE OLDU?

        ABD Merkez Bankası (Fed) merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Buna göre Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) politika faizini 75 baz puan artırarak yüzde 3-3.25 aralığında çekti.

        4

        Piyasa beklentisi ağırlıklı olarak 75 baz puanlık artırım gelmesi yönündeydi ancak 100 baz puanlık artırım ihtimali de beklentiler dahilindeydi. Ağustos ayında yıllık enflasyonun yüzde 8.3 ile yüzde 8.1'lik beklentiyi aşması üzerine Fed'in daha önce öngörülenden daha şahin bir duruş sergileyebileceği ifade ediliyordu.

        Fed son olarak temmuz ayında da politika faizini 75 baz puan artırmıştı. Böylece son 5 toplantıda toplamda 300 baz puanlık artırım kararı almış oldu.

        5

        TEMMUZ FED FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

        ABD Merkez Bankası (Fed) 75 baz puanlık faiz artırımına gitti ve politika faizini yüzde 2.25-2.50 aralığına çekti. Karar sonrası açıklamalarda bulunan Fed Başkanı Jerome Powell enflasyonu düşürmek için faiz artırımlarının devam etmesinin uygun olduğunu, artırımların büyüklüğünü gelen verilerin belirleyeceğini belirtti. Gerekirse daha büyük adımlar atmaktan kaçınmayacaklarını vurgulayan Powell yine de faiz artışlarını bir noktada yavaşlatmanın uygun olacağını söyledi.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ