Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'den son dakika transfer haberleri (24 Mayıs 2018) - Fenerbahçe Haberleri
        1

        SKRTEL'İN ALTERNATİFİ BULUNDU

        İki sezondur savunmanın vazgeçilmezi olan Martin Skrtel'in İskoç temsilcisi Glasgow Rangers'a transfer ihtimali Fenerbahçe'yi harekete geçirdi.

        2

        33 yaşındaki Slovak futbolcunun gitme olasılığını göz önünde bulunduran sarı-lacivertliler, stoper arayışlarını sürdürürken, Brezilya'da önemli bir iddia ortaya atıldı. Radio Bandareintes ile Esporte Interativo dahil birçok haber sitesi, Kanarya'nın Eder Militao'yla temasta olduğunu ileri sürdü.

        3

        Maicon'un geçtiğimiz sezon başında Galatasaray'a gelmesinden sonra altyapısından yetiştiği Sao Paulo'da formayı kapan 20 yaşındaki futbolcu, performansıyla kısa sürede öne çıkan isimlerden olmayı başardı.

        4

        Birçok takımın radarına giren 1.86 boyundaki futbolcunun serbest kalma bedelinin ise 4 milyon euro olduğu öğrenildi. Almanya'dan Borussia Dortmund, İtalya'dan Inter'in de listesinde yer aldığı belirtilen genç stoper için Brezilya basınında, "Avrupa'nın devleri Militao transferinde yarışıyor" haberleri yapılıyor. (Fotomaç)

        5

        BAMBA'YA TALİP VAR

        Aykut Kocaman'ın geçtiğimiz sezon başında ve devre arasında alınmasını istediği Jonathan Bamba'ya bir talip daha çıktı. Fenerbahçe'nin listesinde yer alan 22 yaşındaki kanat oyuncusunun Lazio'yla da görüşme halinde olduğu öğrenildi.

        6

        Fransız ekibi St. Etienne ile sözleşmesi sona eren genç futbolcu için daha önce temaslarda bulunan sarı-lacivertlilerin, bu oyuncudan vazgeçmediği ve şartları zorlayacağı kaydedildi. Bu sezon St. Etienne formasıyla 34 lig maçına çıkan Fransız futbolcu, bu karşılaşmalarda 7 kez gol sevinci yaşadı, 8 de asist yaptı.

        7

        Fransa'nın alt milli takımlarının tümünde forma giyen Bamba'nın gelecek sezonlarda A takıma da seçileceği belirtiliyor. Ayrıca her iki kanatta oynayabilen genç futbolcu, en uçta da forma giyiyor. (Fotomaç)

        8

        JOSEF'E 12 MİLYON EURO

        İngiliz ekipleri Josef de Souza'nın peşini bırakmıyor. Geçtiğimiz sezonun devre arasında West Bromwich Albion'ın istediği Sambacı yıldıza bu kez de İngiltere Premier Ligi'nin yeni takımı Wolverhampton Wanderers talip oldu. Wolves'ın Sarı-Lacivertli yönetimle ilk teması kurduğu ve transfer görüşmelerinin başladığı bildirildi.

        9

        F.Bahçe Yönetimi'nin İngilizler'e, "Önümüzde seçim var. Bu nedenle kararımızı şimdi veremeyiz. Seçim olduktan sonra görüşelim" dediği öğrenildi. İngilizler, bu açıklama sonrası bekleme kararı aldı.

        10

        İngiltere Premier Ligi'ne yeni yükselen Wolverhampton Wonderers'ın Josef de Souza için 12 milyon Euro teklif edeceği öğrenildi. Souza'nın Fenerbahçe ile olan sözleşmesi 2019 yılında sona eriyor.

        11

        F.Bahçe'de Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın en güvendiği isimlerin başında gelen Josef de Souza'nın takımdan gönderilip gönderilmeyeceği Haziran ayı baındaki başkanlık seçimi sonrası belli olacak. (Fotomaç)

        12

        JANSSEN İÇİN FLAŞ İDDİA

        Yaz transfer dönemi yaklaşırken İspanyol basını Fenerbahçe'nin golcü oyuncusu Vincent Janssen hakkında flaş bir iddia ortaya attı.

        13

        Ülkede yayım yapan Estadio Deportivo adlı internet sitesi, La Liga'nın önemli kulüplerinden Sevilla'nın Hollandalı futbolcuyla yakından ilgilendiğini yazdı.

        14

        Sitenin edindiği bilgilere göre kulübün yeni sportif direktörü Oscar Arias, bonservisi Tottenham Hotspur'da olan 23 yaşındaki santrforu yakından takip ediyor.

        15

        Sarı Lacivertli yönetimin de Janssen'in bonservisini almak istediğinin belirtildiği haberde Sevilla'nın forvet mevkii için diğer adayının ise Kasper Dolberg olduğu kaydedildi.

        16

        FERREYRA'DAN MÜJDE

        Son zamanlarda adı sık sık Fenerbahçe ile anılan Facundo Ferreyra'nın geleceğiyle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Shakhtar Donetsk forması giyen 27 yaşındaki yıldız golcü, kulübü ile yeni sözleşme imzalamadığını ve takımdan ayrılacağını açıkladı.

        17

        Bu sezon takımıyla forma giydiği 42 maçta 30 gole imza atan Arjantinli golcünün birçok talibi bulunuyor. İngiltere'de Newcastle United, Rusya'dan CSKA Moskova ve Spartak Moskova'nın yakından ilgilendiği golcü, bir süredir Fenerbahçe'nin de gündeminde yer alıyordu.

        18

        Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçeli yöneticilerin oyuncunun menajeriyle Ukrayna'da bir görüşme gerçekleştirdiği iddia edilmişti. (Fotomaç)

        19

        YILDIRIM YÖNTEM DEĞİŞTİRDİ

        Başkan Aziz Yıldırım'ın tekrar seçilmesi halinde transferde radikal bir değişikliğe gideceği belirtildi. Buna göre Yıldırım artık teknik direktör ve menajerlerin önerdiği isimleri transfer etmeyecek. Teknik direktöre 'hangi mevkiye oyuncu istediğini' sorup, scout ekibinin daha önceden araştırıp, belirlediği isimleri alacak. (Fotomaç)

        20

        KOCAMAN'IN 1 NUMARALI HEDEFİ

        Fenerbahçe’de yeni başkanın kim olacağı 3 Haziran’daki kongrede belli olacak. Teknik direktör Aykut Kocaman’ın devam edip etmeyeceği de seçim sonrası netleşecek.

        21

        Ancak Kocaman, göreve gelecek yeni yönetime yardımcı olmak adına sezon sonu raporu hazırladı. Edin Visca’nın 1 numaralı transfer hedefi olması gerektiğini belirtti.

        22

        Boşnak yıldız, 9 gol, 16 assitlik performansıyla Başakşehir’in şampiyonluk yarışını son haftaya kadar sürdürmesinde önemli pay sahibi oldu. Aykut Kocaman, tarz olarak Dirk Kuyt’a benzettiği Visca’nın, oyun sisteminin önemli parçalarından biri haline geleceğine inanıyor.

        23

        28 yaşındaki futbolcu, hücumdaki üretkenliği kadar savunmaya verdiği destekle de dikkat çekiyor. Defansif yönü güçlü olan Boşnak oyuncu, zaman zaman sağ bek olarak da görev yaptı.

        24

        Kongrenin ardından Aykut Kocaman’ın göreve devam etmesi halinde, yeni yönetimin ilk işi Başakşehir ile pazarlık masasına oturmak olacak. Fenerbahçe’nin paranın yanı sıra Aatif, Ozan Tufan, İsla gibi isimleri takasta önermesi bekleniyor.

        25

        Ayrıca Başakşehir’in farklı bir oyuncu talebine de açık olacaklar. Kulüplerin anlaşması halinde Visca ile, Aykut Kocaman’ın yardımcılığını yapan, vatandaşı Ömeroviç görüşme gerçekleştirecek. Kariyerinde yeni bir sayfa açmak isteyen Boşnak yıldızın Sarı- Lacivertliler’e sıcak baktığı öne sürüldü. (Fanatik)

        26

        ISLA ŞİLİ'YE GİTMEK İSTİYOR

        Mauricio Isla, sezonun bitmesinin ardından tatil için soluğu ülkesi Şili’de aldı. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan deneyimli sağ bek, “Fenerbahçe’de 2 yıllık sözleşmem var. İleride bir gün Şili’de oynamak istiyorum. Ülkemde hiç oynamadım. Universidad de Chile taraftarıyım. Ölmeden önce bu takımın formasını giymek istiyorum” dedi.

        27

        Isla, bunun sadece kendisinin bir temennisi olduğunu belirterek, herhangi bir teklif almadığının altını çizdi.

        28

        GÖZLER DÜŞÜK MALİYETLİ YILDIZLARDA

        Sarı lacivertliler transfer için kolları şimdiden sıvadı. Şampiyonluğu ezeli rakibi G.Saray’a kaptıran ve 4 yıldır kupa hasreti çeken F.Bahçe, ‘düşük maliyetli’ yıldızları radarına aldı. Ancak Aziz Yıldırım, seçim süreci bitene kadar beklemede kalmayı düşünüyor.

        29

        Mali kriterler gözetiminde oyuncu arayışı içinde olan Sarı-Lacivertliler, ince eleyip sık dokuyacak. Geçmiş yıllarda yapılan yüksek maliyetli oyuncu transferleri hem hüsran oldu hem de kulübü uzun yıllar borç ödemeye mahkum etti. Bu sebeple Balotelli ve Badstuber biçilmiş kaftan gibi.

        30

        Alman savunmacı Holger Badstuber’in Stutgart’la olan sözleşmesi 30 Haziran’da sona eriyor. 29 yaşındaki stoper bu sezon 27 karşılaşmada 2 gol kaydetti. Aynı tarihte de Mario Balotelli’nin Nice kulübüyle olan mukavelesi bitiyor. İki oyuncuya da bonservis ödenmeyecek. Ama dolgun maaş önerisi sunulacak.

        31

        Bu sezon Fransız ekibinde Lig ve Avrupa dahil 35 karşılaşmaya çıkan İtalyan golcü Balotelli, 24 gol 1 asistle oynadı. Uzun süredir santrforlardan yüzü gülmeyen F.Bahçe, Guiza, Emenike ve Van Persie gibi vakalardan sonra, Balotelli ile taraftarının gönlünü hoş etmek istiyor. (Akşam)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ