Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'nin geçilmez ikilileri! - Fenerbahçe Haberleri
        1

        1995-1996/1998-1999 Uche-Jes Högh

        Fenerbahçe'nin unutulmaz ikilisi Högh ve Uche, Fenerbahçe tarftarlarının büyük bir kısmının partner diyince hala aklına gelen ilk isimler olmayı başarıyorlar. Birlikte oynadıkları ilk sezonda şampiyonluğa ulaşılmasında büyük pay sahibi olan ikili sayesinde Fenerbahçe o sezon sadece 19 gol yiyerek açık ara ligin en az gol yiyen takımı olmuştur.

        2

        2000-2001 Mert Meriç-Zoran Mirkovic

        Aslında Mert Meriç'in Türkiye vatandaşlığına geçmeden önceki isminin Misko Mirkovic' olduğunu düşünürsek isimlerden başlayan uyumun Fenerbahçe'ye 4 yıl aradan sonra şampiyonluğu getirdiği söylenebilir. İkilinin göbekte oynadığı Fenerbahçe lig sonunda 39 gol yiyerek ligin en az gol yiyen ikinci takımı oldu.

        3

        2003-2004 Fabio Luciano-Stjepan Tomas

        O sezon ligde 82 gol atıp şampiyon olan Fenerbahçe'de ofansif bir oyun anlayışı ortaya koyulurken, stoperde iki yeni transfer büyük bir uyum sağladı ve Fenerbahçe 41 gol yiyerek bu alanda ligin en iyi 2. takımı oldu. Fakat Adanaspor maçında Tomas oyundan alınmasının ardından formasını çıkarıp yere atınca sezon sonunda bu ikili bozuldu.

        4

        2004-2005 Fabio Luciano-Servet Çetin

        Fenerbahçe'nin stoper ikilisinde Tomas'ın yerini Servet Çetin alsa da sezon sonu senaryo değişmedi. Fenerbahçe yine şampiyon olurken, Sarı-Lacivertliler sadece 24 gol yiyerek bu alanda da zirveye oturdu. İkili ayrıca ligde 7 gol atarak önemli bir ofansif katkı da sağlamış oldular.

        5

        2006-2007/2007-2008 Diego Lugano-Edu Drecena

        Fenerbahçe 100. yılında tarihindeki en gösterişli savunma ikilisini bir araya getirdi desek herhalde yanlış olmaz... O dönem Güney Amerika'nın en iyi savunmacuları arasında yer alan Lugano ve Edu ile savunmaya duvar ören Sarı-Lacivertliler ligde 31 gol yiyerek ligin en az gol yiyen takımı olmayı da başardılar. İkilinin bu başarısı ve uyumu bir sonraki sezon takımın Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynamasında da büyük pay sahibi olmalarına sebep oldu.

        6

        2010-2011 Diego Lugano-Joseph Yobo

        Fenerbahçeliler için unutulmaz bir sezon olan 2010-2011 sezonunun defansı bu iki kariyerli isme emanetti. Son 18 maçta 17 galibiyet, 1 beraberlik alınmasında büyük rol oynadılar. Lugano ayrıca tam 7 gol atarak golcü listesinde de 4. sırada yer aldı. Yobo da şampiyonluk maçında 4. golü atıp sezona imzasını attı.

        7

        2012-2013 Joseph Yobo-Egemen Korkmaz

        Fenerbahçe o sezon ligde istediğini alamamış olsa da Avrupa Ligi'nde finalin kapısından dönerek ve 29 yıl aranın ardından Türkiye Kupası'nı kaldırarak tarihe geçti. Stoper ikilisi olan Egemen ve Yobo birlikte olmasa da farklı yıllarda kulüpte şampiyonluklar yaşayarak önemli iz bıraktılar.

        8

        2013-2014 Bruno Alves-Egemen Korkmaz

        Fenerbahçe'nin son şampiyonluğunda imzası olan ikili o sezon özellikle kritik maçlarda çok iyi performanslar çıkararak sezona damga vurdular. Fenerbahçe 33 gol yiyerek Beşiktaş ile birlikte ligin en az gol yiyen 2. takımı olurken stoper ikilisi Alves ve Egemen özellikle sertlikleriyle Fenerbahçe taraftarının unutulmazları arasına girmeyi başardılar.

        9

        2015-2016 Bruno Alves-Simon Kjaer

        Fenerbahçe'nin o sezon kurduğu çok iddialı kadronun stoper hattı da oldukça iddialıydı. Bu ikili isimlerine yakışır şekilde bir sezon geçirdi ve Fenerbahçe en yakın takipçisine fark atarak sezonun en az gol yiyen takımı oldu. Fakat Fenerbahçe o sezon şampiyonluğa ulaşamayınca bu ikilinin performansına da gölge düştü.

        10

        2016-2017 Martin Skrtel-Simon Kjaer

        Fenerbahçe'nin son "sağlam ikilisi" desek herhalde hata yapmış olmayız. Fenerbahçe o sezonu 3. sırada bitirmiş olsa da takımın en güvenilir mevkii her zaman stoper bölgesi oldu. Özellikle Avrupa ve derbi maçlarında rakiplerine üstünlük sağlayan ikiliden sonra Fenerbahçe stoper mevkiinde sürekli olarak sorun yaşadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ