Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Allahyar Sayyadmanesh kimdir? Adı nasıl Allahyar oldu? Allahyar ne demek?‬ Fenerbahçe’nin yeni transferi Sayyadmanesh hakkında detaylar - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Fenerbahçe, İranlı golcü Allahyar Sayyadmanesh ile 2024 yılına kadar anlaştıklarını açıkladı.

        2

        Peki Fenerbahçe’nin yeni transferi Allahyar Sayyadmanesh kimdir?‬ HTSpor muhabiri Ahmet Selim Kul, 17 yaşındaki forvetin adının nasıl Allahyar olduğunu, genç futbolcuya Fenerbahçe dışında Avrupa'nın hangi kulüplerden teklif geldiğini, Galatasaray ve Başakşehir'e transferinin neden gerçekleşmediğiin, artıları ve eksilerini anlattı:

        3

        "Allahyar, ‪İran'ın Amul kentinde 29 Haziran 2001 yılında dünyaya geldi. Güreş sporunda dünyada oldukça önemli bir yere sahip olan İran'ın bu kenti aynı zamanda güreşçi yetiştirme konusunda oldukça iyi bir yere sahip. Genç futbolcunun babasının da bu kentte bir güreş salonu var. Yani Allahyar, sporla genç yaşta tanışıyor."

        4

        ADININ HİKAYESİ!

        "Peki adı nasıl Allahyar oldu? Doktorlar, Allahyar'ın ailesine çocuğun çok yüksek ihtimalle kız olacağını söylerler. Ailesi de doğal olarak Allahyar için pembe elbiseler alır. Bütün hazırlık bir kız çocuğunun doğmasına yönelik yapılır. Fakat Allahyar'ın babasının içinde çok farklı bir his vardır."

        5

        "Doktorların söylediklerine rağmen o bir oğlunun olacağını hissetmektedir. Hatta herkesten gizli bir şekilde alınan tüm pembe giysileri bir kenara o bir tane mavi elbise alır ve bunu saklar. Daha sonra Fenerbahçe'nin yeni transferi dünyaya gelir ve babasının hissiyatı doğru çıkmıştır. Doktorların söyleminin aksine erkek çocuk dünyaya gelir. Baba da bu durumun 'Allah'ın bir hikmeti, Allah'ın işi' şeklinde düşünür ve çocuğuna Allahyar ismini koyar."

        6

        "Güreş salonu olan baba çocuğunu bir güreşçi gibi yetiştirir fakat futbola olan ilgisine de mani olmaz. Hatta çocuğuna bir güreşçi fiziği kazandırması oğlunu arkadaşları arasında ön plana çıkarır. Çok fazla güreş antrenmanı yapan Allahyar, fiziki açıdan oldukça güçlü bir noktaya ulaşır."

        7

        "Kısa sürede yaş gruplarında milli takıma seçilir ve U-17 Dünya Kupası onun için dönüm noktası olur. Turnuvada 3 gol atarken 1 de asist yapar. Takımını Almanya, Gine, Kosta Rika'nın olduğu gruptan son 16'ya taşır. Burada Meksika'yı da elerler fakat İspanya çeyrek finalde İran'a 'Dur' der. Performansına en büyük övgü ise İngiltere'den gelir. Ada'da yayın yapan The Guardian, Allahyar'ın futbolun en potansiyelli 60 genci arasında gösterir..."

        8

        BAŞAKŞEHİR VE GALATASARAY'A TRANSFERİ NEDEN GERÇEKLEŞMEDİ?

        "Bu performansıyla dikkatleri üzerine çeker. Geçen yıl Galatasaray ve Başakşehir oyuncuyu transfer etmek ister. Allahyar, iki kulüp tarafından da beğenilir fakat 18 yaşından küçük olduğu için ceza almamak adına transferden vazgeçerler. O da İran'ın en önemli takımlarından İstiklal'in yolunu tutar."

        9

        "Burada genç yaşına rağmen tecrübeli Alman teknik adam Winfried Schäfer Allahyar'a şans tanır. 8'i ilk 11 olmak üzere 15 maçta forma giyer. Söz konusu bu karşılaşmalarda 2 gol atarken 2 golün de hazırlayıcısı olur. İnternet sitelerinde son 10 maçta sakatlığı sebebiyle oynamamış gözükse de aslında durum farklıdır."

        10

        ANLAŞMADA SAKATLIK ÖNLEMİ VAR!

        "Fenerbahçe transferi için her konuda anlaşmış fakat bu maddeye, transfer gerçekleşene kadar sakatlık yaşarsa anlaşma iptal olur maddesi koymuştur. İstiklal takımı da bu sebepten dolayı Allahyar'ı sakatlanmaması için son 10 maçta oynatmaz. Alman hocası ayrıca onun Almanya'ya transfer olması için de yoğun çaba gösterir. Fakat oyuncu Fenerbahçe'ye gitmeyi kafasına koymuştur bile."

        11

        BONSERVİSİ 750 BİN EURO

        "Atletico Madrid ve Eintracht Frankfurt'un resmi tekliflerine rağmen 750 Euro bonservis bedeliyle Fenerbahçe'nin yolunu tutar. Bu tercihinde aynı zamanda Türkiye'ye daha rahat adapte olacağını düşünmesinin de etkisi vardır. Fenerbahçe'de maaşı da oldukça düşük olacak..."

        12

        ARTILARI VE EKSİLERİ NELER

        "Son yıllarda İran, Avrupa'ya futbolcu ihracı konusunda önemli gelişmeler gösteriyor. Fenerbahçe-Zenit maçında Serdar Azmoun'u izledik. Alireza bu sezon Premier Lig'de oynadı. Peki Allahyar'ın artıları eksileri neler?"

        13

        "Fiziksel açıdan yaşıtlarının çok önünde olan Allahyar, hava toplarında oldukça etkili. 17 yaşında olmasına rağmen U-23 milli takımına seçilen Allahyar bitiricilik konusunda da başarılı olarak değerlendiriliyor."

        14

        "Genç oyuncu ayrıca hızlı olduğu için zaman zaman özellikle sağ taraf olmak üzere kanatlarda da değerlendiriliyor. Şut yeteneği de bulunan oyuncunun fiziksel açıdan problem yaşaması beklenmiyor. "

        15

        "Eksilerine gelecek olursak da İran Ligi, doğal olarak Türkiye Ligi'nden geride ve bu seviyeye uyumu zaman alacaktır. Oyun bilgisi henüz yeterli seviyede değil ve bu konuda gelişime ihtiyacı var."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ