Freddie Mercury'nin 3 anısı 4 milyon 300 bin dolara satıldı
Dünyaca ünlü rock grubu Queen'in solisti Freddie Mercury'nin piyanosu ve iki bestesinin el yazması taslağı açık artırmada satıldı
Giriş: 07.09.2023 - 17:39 Güncelleme:
3
Açık artırmada yer alan 'Bohemian Rhapsody'nin el yazması taslağı ise yaklaşık 1 milyon 700 bin dolara alıcı buldu.
4
'We Are The Champions'un el yazması taslağı da 395 bin dolara satıldı. Freddie Mercury'ün 3 anısı toplamda 115 milyon 375 bin TL etti.
5
Satışa çıkarılan eşyalar arasında Freddie Mercury'nin el yazması şarkı sözleri, sahne kostümleri, enstrümanları ve ünlü sanatçıların eserlerinden oluşan koleksiyonundan parçalar da yer alıyor.
6
Asıl adı Farrokh Bulsara olan Freddie Mercury, 1946'da Hint Okyanusu'nun batı kıyısında yer alan Zanzibar Adası'nda dünyaya geldi.
7
İngiltere'nin başkenti Londra'da 1970'te Brian May, Roger Taylor ve Freddie Mercury tarafından kurulan Queen, dünya çapında 300 milyondan fazla albüm satış rakamına ulaşmıştı.
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ