TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay ABD'de temaslarda bulundu: Ana konu KAAN motorlarıydı
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay, ABD temaslarının ardından Washington Büyükelçiliği'nde yaptığı açıklamada, görüşmelerde KAAN motorlarının üretiminin de gündeme geldiğini belirterek, "Görüşmelerde odaklandığımız ana konu KAAN motorlarıydı. Kendi motor çalışmamızı yaptığımızı, bunun da 3-5 yıl içerisinde zaten tamamen kendi motorlarımızı kullanabileceğimiz aşamaya geleceğimizi açıkça da ifade ettik " dedi.
ABONE OLTürkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay başkanlığındaki heyet, ABD Temsilciler Meclisi ve Senatosu'nda gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından Washington Büyükelçiliği konutunda basın mensuplarıyla buluştu.
Oktay, Kongre temaslarını özetlerken gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Toplantıya TBMM Dışişleri Komisyonu üyelerinden Ankara Milletvekili Sena Nur Çelik Kanat, İstanbul Milletvekili Ziya Altunyaldız ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın da katıldı. Komisyon üyesi Oğuz Kaan Salıcı'nın bir görüşmenin ardından Münih'teki toplantıya katılmak üzere heyetten ayrıldığını söyleyen Oktay, görüşmelerde hem ikili ilişkilerin ana başlıklarını hem de Türkiye'nin bölgesel tezlerini anlattıklarını belirtti.
Komisyon Başkanı Fuat Oktay, heyetin Washington ziyaretinin ana ekseninin Kongre ayağı olduğunu vurgulayarak, "Son birkaç gündür görüşmelerimiz yoğun olarak devam ediyor. Özellikle dün ve bugün çok yoğun şekilde kongrede görüşmelerimiz odaklandı" dedi.
Oktay, Senato ve Temsilciler Meclisi düzeyinde temasların sürdüğünü belirterek, "Hem Senato boyutuyla, kongrenin iki kanadıyla birlikte hem de temsilciler meclisi boyutunda" ifadesini kullandı. Ziyaretin temel hedefini net bir çerçeveyle anlatan Oktay, Türkiye-ABD ilişkilerinde liderler ve hükümetler düzeyinde devam eden olumlu atmosferin, Kongre'de de güçlendirilmesini istediklerini belirtti.