Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray Başkan Adayı İbrahim Özdemir: Fatih Terim olmazsa, Ralf Rangnick'i istiyoruz - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray’da, cumartesi günü yapılacak Olağan Seçim Genel Kurulu öncesinde, başkan adaylarından İbrahim Özdemir, yönetim kurulu listesini tanıtarak, camiaya nasıl bir yönetim anlayışı benimseyeceklerini anlattı.

        Konuşmasına kendisini tanıtan başkan adayı Özdemir, “1983 yılında siyasete, parti kurucusu olarak girerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde üç dönem İstanbul milletvekili olarak görev yaptım. Bu süreçte genel başkan yardımcısı, 47. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde devlet bakanı, 48. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nde ise Ulaştırma Bakanı olarak görev yaptım. Ayrıca Mecliste Komisyon Başkanlığı ve Yüksek Planlama Kurulu üyeliği gibi görevlerde bulundum. Evli ve iki çocuk babasıyım. Galatasaray bizim çocukluk aşkımızdır. 40 yılı aşkın süredir kulüp üyesiyim. 60 küsür yıllık da Galatasaraylıyım. Ailece Galatasaray’ın başarıları için mutlu olur, başarısız olursa üzülürüz. Ekibimize dahil ettiğimiz bütün arkadaşlarım tamamı eğitimli, yetenekli iş hayatında başarılı, kulübü ve sorunları iyi bilen kişilerden seçilmiştir. Yani tesadüfen bir araya gelmemiştir. Hiçbirinin kişisel bir hesabı yoktur. Galatasaray üzerinden güç ve itibar elde etme planları da yoktur” dedi.

        REKLAM

        “BIRLEŞME ÇAĞRILARI ADAYLARDAN DEĞIL, ADAYLARA YÖNELIK BELLI ÇEVRELERDEN GELDI”

        5 adaylı seçim hakkında konuşan Özdemir, “Aday çokluğu ve birleşme konusu güncel bir konu. Daha az adayla seçime gidilmesini biz de arzu ederdik ancak Galatasaray ailesi güçlü demokratik gelenekleri olan bir camiadır. Bu bakımdan fazla aday olması şaşırtıcı değil. Hatta bu kadar zor koşullar varken kulüp yönetiminde bu kadar talip çıkması belki de gurur duyulacak bir şeydir. Ancak birleşme çağrıları adaylardan değil, belli adaylara yönelik olarak belli çevrelerden geldi! Bizim konumumuz diğer adaylardan farklı. Bizim ne geçmişten gelen olumsuz bir bagajımız ne de geleceğe yönelik şahsi bir ajandamız yok. Biz Galatasaray'ı iyi yönetmeye ve camiayı sarı-kırmızılı arma etrafında birleştirmeye talibiz. Dolayısıyla bu maksatla bize katılmak isteyen herkesin başımızın üstünde yeri var” diye konuştu.

        “FATİH HOCA OLMAZSA RALF RANGNICK’İ İSTİYORUZ”

        Fatih Terim ile devam etmek istedikleri ama aksi yönde oluşacak senaryolarda temas halinde oldukları teknik adamları da açıklayan Özdemir, “Başkan ve yönetim dahil her şeyin üstündedir. Galatasaray hepimizden büyüktür. Hocamız Fatih Terim kulübümüze büyük hizmetler vermiş önemli başarılara imza atmış gerçek bir Galatasaraylı. Galatasaray'ın evladıdır. Biz ahde vefa gereği hocanın kulübe katkılarını takdir eden bir yaklaşım sergiledik. Seçimi kazanırsak kendi plan ve düşüncelerimizi, hoca ile konuşacağımızı da söyledik. Hoca kalmak istemezse Galatasaray'da alternatifin daima var olduğunu ve isim olarak somut planlarımızın varlığını da belirttik. Bu olmazsa bizim planlarımız hazır. Modern futbol oynatan, genç ve dinamik hocadan yanayız. Şu anda aklımızda bir Alman hoca var, ismini de vereyim Ralf Rangnick var. Bir Portekizli Bruno Lage ve Arjantinli Marcelo Gallardo var. Hatta Premier Lig'den teklif alıp, bizim seçimin sonuçlarını bizimle temasta kalarak bekleyen hocalar var” şeklinde konuştu.

        REKLAM

        “HAKAN ÇALHANOĞLU, WILLIAN VE TEIXEIRA İSİMLERİ ÜZERİNDE DURUYORUZ”

        Özdemir, futbolcu transferlerinde de belirledikleri yıldız isimleri açıkladı. Çalhanoğlu’nu istediklerini belirten Özdemir, “Futbol takımımızı, teknik heyetin görüşünü alarak birkaç yıldız isimle takviye etmeyi planlıyoruz. İsimleri söylemeliyim; dünya çapında bir on numara. Hep bahsettik Hakan Çalhanoğlu ve bunları hep kendi mali kaynaklarımız içerisinde ve mümkünse bonservis bedelleri olmadan düşünüyoruz. Willian Borges da Silva, Alex Teixeira isimleri üzerinde duruyoruz. Bunlardan bir kısmı bizim transfer planlamamıza ters, 27 yaşından yukarıda diyebilirsiniz bunları Galatasaray'a monte ederek, maliyeti çok düşük olmak kaydıyla düşünüyoruz.

        Gedson Fernandes, Mustafa Muhammet ve Henry Onyekuru'nun da kalmasından yanayız ve onların yeniden Galatasaray'la mukavele imzalaması konusunda elimizden geleni ardımıza koymadan yapmaya çalışacağız. Bunun dışında birkaç tane para kazanma imkanımızın olduğunu düşündüğümüz Feghouli ve Diagne gibi futbolcularımız da var. Üzerlerinde durulursa hem faydalı olacak hem de gelecekte Galatasaray'a önemli parasal katkılar, mali katkılar sağlayacak futbolcular olduğu da ortada. Sol bekte Fode Ballo-Toure, (Monaco'da oynuyor) ön liberoda Suat Serdar gibi isimlerle ilgileniyoruz. Suat Serdar, Türk asıllı Almanya'da Schalke'de oynayan çok kıymetli bir futbolcumuz. Schalke küme düştüğü için bunun Galatasaray'a kazandırılması konusunda yoğun çaba harcayacağız. Lucas Torreira ve Tim Akinola listemizde bulunuyor” ifadelerini kullandı.

        “KİMSENİN ADAMI DEĞİL, SADECE GALATASARAY’I KUCAKLAYAN İNSANLAR OLARAK GELİYORUZ”

        Son olarak saltanat kurmak için değil, kulübü eski yapısına kavuşturmak için yönetime talip olduklarını aktaran Özdemir, şunları söyledi:

        Biz Galatasaray'ı ve onun değerlerini her şeyin üstünde tutan bir ekibiz. Yeni bir ekibiz, farklılığımız yeni olmamızdan ve ehliyetli olmamızdan, liyakatli olmamızdan, tecrübeli, bilgili, birikimli bir ekip olmamızdan kaynaklanıyor. Kimsenin adamı değil sadece Galatasaray'ı kucaklayan şaibesiz insanlar olarak geliyoruz. Liyakatli, ehliyetli, art niyeti asla olmayan bağımsız irade sahibi ve çözüm odaklı bir yönetimle geliyoruz. Kulübü fabrika ayarlarına döndürmeyi, kendi kaynaklarıyla ayakta kalabilecek yapıyı kavuşturmak üzere geliyoruz. Bir dönem için yetki istiyoruz. Göreceksiniz ki bu bir dönemlik yetki süresi içerisinde Galatasaray nasıl hızla dönüşecek ve düzlüğe çıkacaktır. Saltanat kurma gibi bir düşüncemiz asla yoktur, olmayacaktır. Saltanat kurmak isteyenlere de bunu bir kere daha huzurlarınızda ifade etmek istiyorum.”

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ