Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray - Club Brugge maçının yazar yorumları - Futbol Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Eldeki şartlar itibariyle, oyuncu değişikliği bile yapılamayacak durumdayken maçı 92. dakikaya kadar çok net 1 pozisyon verdiğiniz (Okereke'nin dışarı attığı top) maçı bitirecekken yenilen gol gerçekten şanssızlık.

        2

        Teknik adamın yapabileceği pek bir şey yok. Sadece "Acaba Selçuk dışında hiç oyuncu değişikliği yapmasa mıydı" diye sorabiliriz. Herhangi bir oyuncu için de "Mücadele etmedi" denilemeyecek bir akşamdı.

        3

        Galatasaraylılar adına pozitif açıdan bakarsak, "Sezonun en iyi mücadele ettiğimiz, en akılcı oynadığımız maçıydı" denilicek bir 90 dakikaydı. Yazık oldu..

        4

        ERMAN TOROĞLU: Hiç ağlama! Brugge aman aman bir takım değil. Peki Galatasaray aman aman mı? O da değil. 1-0 öndesin, rakibin bir tane çok tehlikeli adamı var. Ne yapacaksın o adam topu ayağına aldığı zaman en az iki adamla onu karşılayacaksın. Çünkü Diatta bir kişiyi rahat geçiyor. İki kişi gidersen onu tutabilirsin.

        5

        Ama Galatasaray bitime 2-3 dakika kala bu adamı hala boş bırakıyor ve golü yiyor. O zaman ağlamayacaksın. Veya 2'yi bulacaksın, riske sokmayacaksın. Sarı-kırmızılıların bu ikisini de yapacak gücü olmadığı için beraberlik gibi olur.

        6

        Sarı-kırmızılıların içe dönüp bir durum değerlendirmesi yapması lazım. Hani acil eylem planı gibi. Yoksa işleri Süper Lig'de de zor olur.

        7

        İBRAHİM YILDIZ: Belki bu sonuç Galatasaray’ın Avrupa hikayesini bitirecek… Karşılaşma öncesi sakatlıklar, cezalılar konuşuldu. Haklı bir gerekçe. Yedek kulübesinde Selçuk ve Emre Mor dışındakiler genç takımdan oluşuyordu.

        8

        Bu durum doğal olarak Fatih Terim’in en büyük sorunuydu. Tüm bu olumsuzluklara rağmen galibiyetle bitecek bir maç istenildiği gibi sonuçlanmadı.

        9

        Ancak şurası bir gerçek ki, Galatasaray’ın maçın büyük bölümünde ortaya koyduğu oyunda öne çıkan isimler vardı. Seri, Ömer savunma oyuncularıyla birlikte iyi bir performans sergilediler. Lemina ise geldiğinden bu yana en iyi maçlarından birini çıkardı. Rakibin, tehlikeli olduğu anlar da hep Lemina sahnedeydi. Yıldızlaştı bir anlamda…

        10

        Bu maçtan alınacak çok ders olacağı ortada. Fatih Terim, dar kadronun içinden çıkacak liderleri görmüş oldu. Her kriz bir çıkışı da yaratır. Galatasaray işin bu tarafına bakacak artık.

        11

        MEHMET DEMİRKOL: Eriyip gitmek! Bazen eldekiyle 90 dakikayı planlamak zordur. Gücün ya da cephanen kıttır. O zaman bir 30 dakika planıyla başlamak seçenek olabilir. Galatasaray Muslera ve Lemina performansıyla biraz daha şansla kazanabilirdi. Terim 30 dakika planıyla başarmış olurdu. Ancak bu oyunu anlatmak, yabancı serbestisine, bu bütçelere rağmen zor.

        12

        Lemina gittikçe yükselen tek yabancı. Lemina’yı Adem, Muslera gibi oyuncularla birlikte farklı mücadele ve hırsın yanısıra beceri ve soğukkanlılığı da sunabilmeleri. Adem, Ömer ve Muslera fark yaratan standardı olan oyuncular. Lemina yeni bir eşiği aştı.

        13

        UĞUR MELEKE: 75-80 dakika doğru oynayan bir Galatasaray izledik dün: Topsuz oyunda alanı iyi parselleyen, topu kazandığında da hızlı çıkan bir anlayış. Muslera gole kadar mükemmeldi. En iyi Lemina’yı izledik.

        14

        Adem çok çalıştı. Ancak sahanın en iyisi Ömer Bayram oyundan çıktıktan sonra geriye lüzumundan fazla yaslandı Galatasaray.

        15

        Dün Brugge'ün formasında kulüp mottosu 'no heart, no glory (yürek yoksa başarı yok)' yazıyordu. 10 yıl önceki sloganları da 'no sweat, no glory (ter yoksa başarı yok)' imiş. Galatasaray dün gerçekten terledi, yüzde yüzünü verdi. Ama gruptaki 5 maçın tamamı için aynı şeyi söyleyebilir miyiz, emin değilim doğrusu.

        16

        LEVENT TÜZEMEN: Galatasaray takımının maçın bitimlerine doğru hatta uzatmalarda kaybettiği puanların ruhu yine sahneye çıktı. Galatasaray'ın maç boyu önlem alamadığı Diatta Galatasaray'ın Avrupa umutlarını mucizelere bıraktı.

        17

        Sezon başından beri son dakikada Galatasaray'ın yediği goller başına büyük iş açtı. Bunun sebebi oyuncuların yaşadığı panik ortamıdır. Galatasaraylı futbolcuların mücadelesine yazık oldu..

        18
        19
        20

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ