Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'da seçim iptal mi edildi? Galatasaray Başkanlık seçimi ne zaman, hangi tarihte yapılacak? 2022 GS seçim tarihi açıklandı mı? - Galatasaray Haberleri
        1

        Galatasaray'da seçim rüzgarlı devam ediyor. Başkan Burak Elmas'ın ibra edilmemesi sonrası seçime gidileceği kesinleşmiş ama mahkemeden gelen tedbir kararı sonrası seçim bir kez daha ertelenmişti. Peki, yeni seçim ne zaman?

        GALATASARAY'DA SEÇİM NE ZAMAN?

        Sarı kırmızılı kulüp, tedbir kararı bozulduğu için 30 Nisan Cumartesi günü bir kez daha seçimli kongreye gidecekti ancak tekrar tedbir kararı konuldu.

        Galatasaray'da yeni seçimin Mayıs ayı sonunda yapılması bekleniyor.

        İşte Galatasaray'ın başkan adayları...

        2

        EŞREF HAMAMCIOĞLU

        Eşref Hamamcıoğlu, 1954 yılında İstanbul doğumludur. 1975 yılında Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra 1980 yılında Sorbonne 'Üniversitesi İşletme Bölümü'nü bitirdi.

        1981-1992 yılları arasında Tekfen Holding'e bağlı grup şirketlerinde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. 1992-2012 yılları arasında Sodexo'da Kurucu Genel Müdür ve CEO olarak görev yapmıştır.

        Ayrıca 1994-1998 yılları arasında Duygun Yarsuvat ve Anıl Büyükeroğlu, başkanlıklarında Galatasaraylılar Derneği Yönetim Kurulu'nda ve 2001-2002 döneminde Mehmet Cansun başkanlığında Galatasaray Spor Kulübü'nde Muhasip üye olarak çalışmıştır.

        Türk-Fransız Ticaret Derneği, TÜSİAD, Türkiye Olimpiyat Komitesi üyesidir. İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

        3

        METİN ÖZTÜRK

        Metin Öztürk 1961 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. İş hayatına gazeteci olarak başlayan Metin Öztürk, günümüzde Türkiye'nin en büyük yerli asistans şirketi Assist Line'ın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanıdır. Metin Öztürk'ün sahip olduğu şirketlerin bünyesinde farklı alanlarda yayın yapan dergiler, dijital platformlar ve reklam-pazarlama şirketleri yer almaktadır.

        Metin Öztürk, hizmet sektörünün yanı sıra Assist Line aracılığıyla Türkiye'de faaliyet gösteren birçok sigorta şirketine asistans hizmeti sağlamaktadır ve Galatasaray Divan Kurulu'nun en kıdemli üyelerindendir. Galatasaray Adası'nın 30 yıl boyunca müdürlüğünü yapan Süleyman Öztürk'ün oğlu Metin Öztürk'ün Galatasaray sevdası küçük yaşlarda başlamıştır ve kulüp içinde farklı görevler üstlenmesiyle devam etmiştir.

        45 yılı aşkın süredir Galatasaray Spor Kulübü Derneği Üyesi olan ve 2 dönem Galatasaraylı Yönetici ve İş İnsanları Derneği Başkanlığı görevinde bulunan Metin Öztürk, Galatasaray'da çok az kişinin sahip olduğu Onur Madalyası'nı kürek sporundaki başarıları ile kazanmıştır.

        Kürek Federasyonu Eski Başkanı Çetin Öztürk'ün ağabeyi olan Metin Öztürk, evli ve 3 çocuk babasıdır. Metin Öztürk'ün her iki kızı da Galatasaray Binicilik Şubesi, oğlu ise Galatasaray Yelkencilik Şubesi Lisanslı sporcusudur.

        Haberi Hazırlayan: Mete Ertunç Sevilir

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ