Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'ın transferi Nagatomo kimdir? - Galatasaray Haberleri
        1

        Galatasaray'ın yeni sol beki Yuri Nagamoto, İtalyan ekibi Inter'de 2011 yılından beri 210 karşılaşmada görev aldı. Nagatomo, ayrıca sarı-kırmızılıların Junichi Inamoto'dan sonra ikinci Japon futbolcusu oldu.

        2

        Nagatomo, futbol hayatına 2002 yılında ülkesinin Higashi Fukuoka Lisesi'nin futbol takımında başladı. 31 yaşındaki futbolcu daha sonra Meji Üniversitesi'ne geçti.

        3

        Japon futbolcu, profesyonel futbolculuk hayatına ise 2008 yılında FC Tokyo takımında başladı.

        4

        Başarılı futbolcu, ilk yurt dışı deneyimini İtalya'da yaşadı. Nagatomo, 2010 yaz transfer döneminde Serie A ekiplerinden Cesena'ya transfer oldu.

        5

        Japon futbolcu, 2011 yılının ocak ayında Inter'e kiralandı. Inter, yıldız futbolcu bonservisini sezon sonunda da 8 milyon 500 bin Euro'ya aldı.

        6

        İtalya ekibinde 2011 yılından beri 173'ü 11 olmak üzere 210 karşılaşmaya çıkan Nagatomo, toplam 16 bin 3 dakika süre aldı.

        7

        Japon futbolcu, söz konusu karşılaşmalarda 11 kez fileleri havalandırırken, 18 de asist yaptı. 31 yaşındaki futbolcu, Inter kariyerinde 20 sarı, 4 de kırmızı kart gördü.

        8

        Nagatomo'yu HTSPOR.COM'a değerlendiren FcInternews editörü Gianluca Scudieri, Galatasaray'ın yeni sol beki için şu ifadeleri kullandı:

        9

        Hem solda hem de sağda oynayabilen bir bek ancak yakın geçmişte genellikle sol bek olarak oynadı. Takımına çok bağlı ve kişilik olarak da nazik biri.

        10

        Hücumda problemleri var ancak defansa oldukça etkili... Onu geçmek çok zor çünkü pozisyon bilgisi çok iyi...

        11

        Esas problemi tekniği; Alex Telles gibi çok yetenekli bir oyuncu değil belki ama çok çalışkan.

        12

        Sahip olduğu özellikleri çok çalışarak elde etti. Bu arada onunla ilgili tuhaf bir şey var, o da mevcut Inter Milan kadrosunda en çok forma giyen oyuncu.