Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray SEÇİM YAKLAŞIYOR... Galatasaray seçime doğru! İşte Galatasaray'ın başkan adayları - Spor Haberleri - Galatasaray Haberleri
        1

        Galatasaray'da idari açıdan ibra edilmeyen Burak Elmas, tüzük maddelerini harekete geçireceğini söylemişti.

        2

        Elmas ve yönetimi seçim kararı alırken tüzük gereği bu dönem seçime giremiyor.

        3

        Olağanüstü seçimli genel kurul toplantısı tarihi de belli olurken başkan adayları da hazırlıklarını sürdürüyor.

        4

        23 Nisan'da çoğunluk sağlanamaması durumunda 30 Nisan'da yapılacak seçim önesinde adaylıklarını duyuran isimlerin 8 Nisan'a kadar listelerini belirlemesi ve teslim etmesi gerekiyor.

        5

        İLK ADAY METİN ÖZTÜRK

        Sarı-kırmızılılarda şu ana kadar iki aday çıktı. Geçen seçimde de aday olan Metin Öztürk, adaylığını duyuran ilk isim oldu.

        6

        HAMAMCIOĞLU DA YENİDEN ADAY

        Galatasaray'da yine geçen seçimde aday olan ve 41 oy farkla Burak Elmas'a kaybeden Eşref Hamamcıoğlu da adaylığını açıkladı.

        7

        Dün sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Hamamcıoğlu, Her zamankinden çok çalışmaya mecbur olduklarını vurguladı.

        8

        ABDURRAHİM ALBAYRAK ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYOR

        Galatasaray'da aday olması beklenen diğer bir isim ise Abdurrahim Albayrak.

        9

        Bugüne kadar çeşitli yönetimlerde görev alan Albayrak son olarak Mustafa Cengiz döneminde ikinci başkanlık görevini yürütmüştü.

        10

        Albayrak geçen seçimde Yiğit Şardan'ın listesinde yer almış ancak seçimde 682 oyda kalmışlardı.

        11

        Başkanlık için kolları sıvayan Abdurrahim Albayrak'ın da liste oluşturmak üzere çalıştığı ve yakın zamanda adaylığını duyurabileceği kulislerde konuşuluyor.

        12

        DURSUN ÖZBEK SICAK BAKMIYOR

        Galatasaray'da başkanlık için adı geçen isimlerden olan Dursun Özbek ise aday olmaya sıcak bakmıyor.

        13

        Gayrimenkul projeleri nedeniyle camiadaki bazı üyelerin başkan olmasını istediği Özbek'in şu an için adaylık koymayı planlamadığı belirtiliyor.

        14

        ALİ DÜRÜST SESLERİ

        Galatasaray kulislerinde konuşulan diğer bir isim ise Ali Dürüst.

        15

        Çeşitli dönemlerde yönetimde yer alan Ali Dürüst'ün adaylığı için bazı girişimlerin yapıldığı, Dürüst'ün de uzlaşma sağlanması durumunda adaylığa sıcak baktığı öne sürüldü.

        16

        Galatasaray'da daha önce de seçimlerde başkanlık için adı geçen Ali Dürüst aday olmamıştı. Dürüst Ünal Aysal yönetiminde ikinci başkan olarak görev yaptıktan sonra 2013 yılında görevinden ayrılmıştı.

        17

        Dürüst, Duygun Yarsuvat başkanlığında da kısa süreliğine Sportif AŞ'nin başına getirilmiş ve ardından TFF'de görev almıştı.

        18

        AYSAL: GERİ PALNDA KALMAM DAHA DOĞRU

        Galatasaray'ın eski başkanlarından Ünal Aysal, sarı-kırmızılı kulübün seçimli olağanüstü genel kurul toplantısında başkan adayı olmayacağını açıkladı.

        19

        Sarı-kırmızılı kulübün erken seçim kararı sonrasında başkan adayı olması yönünde talepler olduğunu belirten Aysal, şunları kaydetti:

        "Gerek kulüp üyeleri olan dostlarım, gerekse geçmişteki bizim başarılı dönemimize özlem duyan taraftarlarımızdan gelen tekrar başkanlık görevine talip olmam konusundaki yoğun öneri, talep ve teveccühlere teşekkür ediyorum. Bu vesile ile bu şerefli görevi daha önce deneyimlemiş bir kulüp üyesi olarak 117 yaşını idrak eden Galatasaray'ımıza bugünün gerçekleri doğrultusunda nasıl daha faydalı olabilirim diye tekrar ve detaylı düşünme fırsatı buldum"

        20

        "Bugün kulübümüzün ve Türk sporunun geldiği noktada bu hizmeti bir başkan ve yönetim kurulu üyeleri olarak kaptan köşkünden vermek yerine, arkadaşlarımla beraber aktif birer üye olarak makine dairesinde çalışmanın, başarının sürekli olabilmesi için gerekli yapısal reformların temel kurgusunu hazırlamanın daha etkin ve kulübümüz için daha faydalı olacağı kanaatine vardık"

        21

        "Bulgu ve önerilerimizi yeni başkan ve yönetim kurulu arkadaşlarımız ile paylaşıp, sonra divan ve genel kurulumuzun onaylarına sunmanın daha yararlı olacağına inanıyoruz. Bu vesile ile tekrar bana gösterilen teveccüh ve desteğe teşekkür ediyor, seçilecek başkan ve yönetimine üstün başarılar diliyorum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ