Dünyaca ünlü profesöre şok!
Yaptığı yüz nakilleriyle adını tüm dünyaya duyuran Prof. Dr. Ömer Özkan ve eşi Doç. Dr. Özlenen Özkan'a soruşturma başlatıldı.
Prof. Dr. Ömer Özkan, 'nitelikli dolandırıcılık' iddiasıyla yapılan soruşturmaya tepki gösterdi. -
Özkan, "Güvendiğimiz adam, kahraman yaptığımız adam üçkâğıtçıymış denilecek.İmajınızı zedeliyor" dedi - -
PROF. Dr. Ömer Özkan, Akdeniz Üniversitesi'nde görevli 37 doktor hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' iddiasıyla başlatılan soruşturmayla ilgili basın toplantısı düzenledi. -
Prof. Özkan, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında ifadesinin alındığı yönünde çıkan haberlerin gerçek olmadığını ifade etti. -
Çok duygusal bir insanım, hak etmediğimiz bir durumla karşı karşıya olunca daha çok üzüldük. -
Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın ise dosyayı Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü'ne göndererek, bazı akademisyenler hakkında soruşturma izni istediği öğrenildi.
Polise yapılan ihbarda, Tam Gün Yasası nedeniyle üniversiteden ayrılan bazı doktorların, ameliyatları üniversite hastanesinde yapmaya devam ettiği öne sürülmüştü. -
Yaptığı yüz nakilleriyle adını tüm dünyaya duyuran Prof. Dr. Ömer Özkan ve eşi Doç. Dr. Özlenen Özkan'ın da aralarında bulunduğu Akdeniz Üniversitesi'nde görevli 37 akademisyen hakkında, 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelen bir ihbar üzerine başlatılan soruşturmada, Tam Gün Yasası nedeniyle üniversiteden ayrılan, bir kısmı özel hastanede görevli, bir kısmı kendi muayenehanesi olan bazı doktorların, özellikle büyük ameliyatları üniversite bünyesinde görevli akademisyen arkadaşları adına Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yaptıkları iddiaları araştırıldı.
Yaptığı yüz nakilleriyle dünyada adını duyuran Prof. Dr. Ömer Özkan ile eşi Doç. Dr. Özlenen Özkan'ın da aralarında bulunduğu 37 profesör, doçent ve yardımcı doçent hakkında başlatılan soruşturmada, akademisyenlerden bazılarının, başka özel hastanelerde ameliyatlara girdiği de ileri sürüldü.
Soruşturma kapsamında üniversitede görevli akademisyenler ile doktorlar, geçen hafta ifade için Antalya Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Müdürlüğü'ne bağlı Mali Şube Bürosu'na çağrıldı.
Son olarak geçen hafta Kadın Doğum Anabilim dalında Prof. Dr. Tayup Şimşek ile Doç. Dr. Mehmet Şimşek'in ifadelerinin alındığı belirtildi. Savcılık ifadesi alınan 2 akademisyenin, doktor raporunun ardından serbest bırakıldığı kaydedildi. -
Soruşturma kapsamında Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ndeki birçok hasta dosyası, Mali Şube ekipleri tarafından incelenmek üzere alındı. Soruşturmada adı geçen akademisyenlerden bazılarının bu soruşturmanın ardından üniversiteden ayrıldığı, bazılarının ayrılma aşamasında olduğu belirtildi. -
37 akademisyen hakkında savcılık tarafından 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla hazırlanan iddianamenin, 1- 2 ay içinde tamamlanacağı kaydedildi.
Yaptığı başarılı nakillerle gündeme gelen Prof. Dr. Ömer Özkan ve eşi Doç. Dr. Özlenen Özkan'a 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla soruşturma açıldığı iddiasını Prof. Dr. Özkan yalanladı. Özkan, "Böyle saçma sapan bir şey olabilir mi?" dedi.
İddiayı kesin bir dille yalanlayan Özkan, "Haberi yeni gördüm. Sadece gülüyorum. Böyle saçma sapan bir şey olabilir mi? Haberle ilgili de gereken yapılacak. Rektörlük aracılığıyla açıklama yapacağım." dedi.
Emniyet kaynakları da böyle bir soruşturmanın olduğunu ancak konunun haberde geçtiği gibi olmadığını aktardı.
Kaynaklar, sadece iki kadın doğum uzmanı doktor hakkında yürütülen bir çalışma olduğunu, bu aşamada Prof. Dr. Ömer Özkan ve eşi Doç. Dr. Özlenen Özkan ile birlikte başka doktorların söz konusu soruşturmada isminin yer almadığını belirtti.
REKLAM advertisement1