Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Gaziantep FK - Beşiktaş maçı yazar yorumları - Beşiktaş Haberleri
        1

        BİLAL MEŞE

        Beşiktaş’ı rakiplerinden farklı kılan en büyük özelliği, baş döndüren pas trafiği... İlk yarıda bu farkındalığının yerinde yeller esiyordu adeta! Bırakın bir-iki pas yapmayı, verkaça bile girmekte zorlandı Kartal... Kartal, topu üçüncü bölgeye taşımakta bile zorlandı. Düşünün, Beşiktaş’ın bu yarıda rakip kaleyi bulan iki şutu var, hepsi o kadar... Artı, Kartal’ın etkili kramponlarına sanırsınız ki bu yarıda pranga vurdular. Öne çıkaracağımız bir oyuncu olmaz mı bu yarıda... Herkes neredeyse pas hatası yapmak için birbiriyle adeta yarıştı!

        2

        Gelelim Sergen hocanın sahaya sürdüğü on bire... Gördük ki, yeni transferlerden Alex Teixeira ve Batshuayi yedek kulübede... Tecrübeli hocanın bu tercihine kızmamak gerekir. Hem “kazanan kadro bozulmaz” düşüncesi, hem de 3 Türk oyuncu kuralı var. İnsanın elini kolunu bağlıyor! Hadi siz teknik direktör olun, yabancılardan kimi kesersiniz? Maçın özeti mi? Kartal ikinci yarıda biraz kıpırdanır gibi oldu ama iki net pozisyonu da kalesinde gördü. Yani, bu kötü oyuna, 1 puan iyidir.

        3

        REHA KAPSAL

        Siyah-beyazlılar G.Antep'in savunma arkasına geçemediği gibi, oyunu geniş alanda oynaması gerekirken; merkezi bu kadar kapatmış G.Antep'e karşı çizgi oyunlarını ne sağdan Rosier-Ghezzal, ne de soldan N'Sakala-N'Koudou ikilileriyle istenilen seviyede yapamadı. Sergen hoca, 67'de Gökhan, Teixeria ve Batshuayi değişikliklerine giderek, kenardan bütün hücum oyuncularını saha içine dahil etti.

        4

        Bu değişiklikler sonrası oyun Beşiktaş'ın adına hücum değişikliğine dönüşeceği gibi; top kaybında da savunma ve hücumda iki parçalı 5'e 5 bir oyunun ortaya çıkma riskini de beraberinde getirdi. N'Sakala'nın sağlık sebebiyle oyundan çıkması, kalan dakikalar için Beşiktaş'ın modunu da düşürdü. Zaten ikinci yarının 10 dakikalık bölümü haricinde, atanın galip geleceği maçta gol çıkmayınca beraberlik de kaçınılmaz oldu.

        5

        OKTAY DERELİOĞLU

        Beşiktaş, dün Gaziantep karşısında ilk 45'te beklenen temposundan uzakta bir görüntü sergiledi. Her iki takım da ilk yarıda seyir zevki açısından yeterli bir futbol ortaya koymadı. İlk 45 dakikada net bir pozisyon dahi izlemedik.İkinci yarıda Larin'in oyuna girişi Siyah- Beyazlı takımın temposunu artırdı ve Beşiktaş rakip kalede daha çok gözükmeye başladı

        6

        Teixeira ve Bathsuayi'nin de girişiyle "Beşiktaş maçı koparır mı?" derken N'Sakala'nın yaşadığı rahatsızlık maçın gidişatını tamamen etkiledi. N'Sakala yüreklerimizi ağzımıza getirse de bilincinin açık olduğu haberi ile derin bir nefes aldık. Kongolu oyuncuya geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ve bir an önce sağlıklı bir şekilde sahalara dönmesini bekliyorum. N'Sakala'nın fenalaşması sonrası Beşiktaşlı oyuncuların aklı arkadaşlarında kaldı. Maç da adil bir şekilde beraberlikle sonuçlandı.

        7

        ATTİLA GÖKÇE

        İkisi de birbirini iyi tanıyor. Anadolu takımlarında halef-selef olmuşlar. Birlikte zirve mücadelesine tutuşmuşlar. Erol Hoca önce savunmanın, Sergen Hoca ise ille de hücumun plancısı… Gaziantep’teki maç eski dostların yoklamalarıyla başlıyor. Bu maçın kazananı Erol Bulut umduğunu, istediğini ve beklediğini aldı... Beşli savunma, üçlü orta alan, ileride çift santrfor Dicko ve Figueiredo… Gaziantep FK, Beşiktaş’ın oyununu bozdu, pas hatlarını kesti, alanı kapattı, zamanı daralttı ve Sergen Hoca’nın saat gibi kurulu düzenini bozmayı başardı.

        8

        Ghezzal ve Rosier, istedikleri gibi top kullanamadılar. Santrfor Kenan’a servis yapamadılar. Aynı biçimde N’Sakala- N’Koudou kanalı da beklenen etkiyi sağlamadı. Her şeyin kontrolden çıkıp topun gelişigüzel savrulduğu son bölümde Gaziantepli Jefferson’la Beşiktaşlı Teixereia’nın kaçırdığı goller, korku filmi gibi izlendi. Bir de Ersin’in Furkan’dan kurtardığı yüzde yüz var ki, inanılmaz! İki takım da galibiyeti kaçırdığını söyleyebilir elbet. Beşiktaş puan kaybına erken başladı. Anlaşılabilir bir durum… Sabırla yürütülen transfer süreci, kadrodaki hazırlık seviyesini düşürmüş olabilir. Hiç de önemli değil… N’Sakala’nın sağlığı hepimiz için çok daha değerli. Geçmiş olsun Fabrice!

        9

        ALİ GÜLTİKEN

        Filmlerde her şey esas oğlan üzerinden yürür... Jön önemlidir. Afişteki en güzel yeri o alır... Gişede hasılatı da onun ismi ve performansı getirir. Futbolda ise esas oğlan ve jön santrfordur. Yani golcülerdir... Beşiktaş, Gaziantep maçının ilk 11 başlangıcında santrfor tercihlerini kulübeden yana kullandı. Ve elbette Beşiktaş'ın oturmuş bir takım olması, ligin ilk maçındaki etkili performans bu tercihlerde etken olabilir. Larin'in yaz dönemini milli maçlarda geçirmesi 'yorgunluk' düşüncesini de beraberinde getirmiş olabilir ama ne olursa olsun bu karakterdeki oyuncuların eksikliği, özellikle de deplasmanlarda çok daha ön plana çıkıyor.

        10

        Maç mücadelesi yüksek ama aradığımız pozisyon reknkliliği açısından kısır geçti. Tabii kulübeden gelen Teixeira ve Batshuayi'nin isimleri herkesi heyecanlandırır. Bundan sonra heyecanlandıracaktır da... Çok yetenekli oyuncular. Takımda sürekliliği yakaladıklarında oyun çok daha farklı ve etkili hale gelecek. Bundan hiç şüphemiz yok. Bu maç bir kez daha her takım için santrforun ne kadar önemli olduğunu ortaya koyması açısından önemliydi.

        11

        GÜNTEKİN ONAY

        Sergen Yalçın, Kenan’ı çıkartıp Batshuayi’yi sahaya süremiyor veya Salih’i oyundan alıp Alex Teixeira’yı sokamıyor. Yabancı çıkartıp yabancı sokmak zorunda. Allah korusun, maça başlayan 11’den 2 yerli oyuncu sakatlansa, yerlerine Türk pasaportu olan 2 oyuncu sokmak zorundasın. Bu kural teknik adamları çok zorlayacak.

        12

        Dün Gaziantep takımı Beşiktaş’ın istediği futbolu oynamasına izin vermedi. Son bölümde yaşanan N’Sakala’nın yere yığılıp ambulansla hastaneye götürülmesi de iki takımın oyuncularını olumsuz etkiledi. Son bölümde 2 kez gole yaklaşan ev sahibi ekip sahadan 3 puanla da ayrılabilirdi. Sergen Yalçın hoca ‘8 yabancı 3 Türk’ kuralı varken Rachid Ghezzal, Michy Batshuayi, Alex Teixeira gibi oyuncuları bir arada nasıl kullanacak? Bir formül nasıl bulacak. İşi kolay değil.

        13

        ÖMER ÜRÜNDÜL

        Bana göre ilk yarının en çalışkan isimlerinden biri olan Nkoudou çıkmamalıydı. Beşiktaş baskıyı arttırırken, rakip de iyi direniyordu. Bu arada sahneye Sergen Yalçın çıktı. Hazır olmayan, arkadaşlarını tanımayan iki yeni transferi, Teixeria ve Batshuayi, birden sahaya sürdü. Ve de bir anda saha içi dengeleri tersyüz oldu. Artık oyunu domine eden Gaziantep idi. Bir tanesi yüzde yüzlük pozisyonda Jefferson altı pastan bomboş durumda topu auta attı. Diğerinde de kaleci Ersin'in başarılı kurtarışı vardı.

        14

        Sonuçta puanlar paylaşıldı. Maçta talihsiz bir an yaşandı. Sahanın en iyisi N'Sakala ani bir rahatsızlık geçirdi. Bu da iki takımın oyuncularını ve teknik heyetleri strese soktu. Neyse ki N'Sakala hakkında aldığımız bilgiler olumsuz değil. Beşiktaş'ta en büyük hayal kırıklıklarından biri de Ghezzal ve Kenan'ın hiçbir varlık gösteremeyişleri idi. Gaziantep ilerisi için ümit veren bir futbol sergiledi. İyi futbolcuları da var. Dün gecenin iyisi Djilobodji idi...

        15

        ERMAN TOROĞLU

        Erol Bulut takımını fizik olarak iyi hazırlamış... 90 dakika boyunca oyuncular iyi mücadele ettiler, ayakta kaldılar. Taktik olarak da özellikle ilk yarı Gaziantep başarılıydı. En iyi oyuncularının sakatlanıp çıkması onların aleyhine oldu.

        16

        Şimdi diyebilirsiniz, "Gaziantep için iyi diyorsun ama pozisyonu var mı?" Evet yok, ama rakibi Beşiktaş sizi öyle pozisyona sokmaz. Tahmin ediyorum Erol Bulut'la Gaziantep bu sezon iyi işler yapacak. Çünkü Erol, prensipli çalışan bir teknik adam, kısa vadeli düşünmüyor. Gaziantep de kurumsal yapıda. Bence bu ikisi birbirini iyi buldular. Siyah-beyazlılar, iyi oynamadıkları maçtan bence bir puan çıkardı.

        17

        UĞUR MELEKE

        Gerçekten tatsız bir futbol akşamı izledik Gaziantep’te. Rize maçındaki 11’ini bozmayarak maça başlayan Beşiktaş, ilk 45 dakikada hiçbir şey yapamadı. Oyuna hiç giremedi, şut atamadı, hatta pas bile yapamadı. 46’da Larin’in girişi ve Salih’in ceza alanına yaptığı ikinci santrfor koşularıyla oyun 15 dakika kadar hareketlendi. Beşiktaş’ın bu bölümde 2-3 pozisyonu var.

        18

        Ancak N’Sakala’nın tatsız rahatsızlığı tabii ki en başta futbolcuları olumsuz etkiledi. Belki normal şartlarda Teixeira, Batshuayi, Furkan, Börven gibilerin girişiyle maçın temposu artabilirdi ama bu tatsız akşam belli ki tatsız bitmeye kararlıydı. Saman alevi gibi birkaç parlama dışında, ağızda hemen hemen hiç iyi tat bırakmadan bitti bu tatsız maç.

        19

        RIDVAN DİLMEN

        Moralli bir Larin, bugün acaba Kenan'ın yerine başlayabilir miydi? Sanırım yerliye takıldı. Larin'le oynaması için Rıdvan'la başlaması lazım. 8+3'e takıldı Beşiktaş. Larin'in geçen haftaki performansını gördükten sonra ben, Larin'le başlamama sebeplerinden en önemlisi olarak yabancı sınırını görüyorum.

        20

        Sırf bu yüzden Mert Günok'u almaları değerli. 8+3 yarın öbür gün Beşiktaş için sıkıntı çıkaracak gibi duruyor. Zaman zaman Ghezzal'ı dinlendirip, Töre'yi de oynatacaktır Sergen Hoca. Antep zorlu bir deplasmandır. Beşiktaş ile oynamaları, ev sahibi olmaları, daha diri olmaları önemli bir etkendi geçen haftaya göre Antep takımı için.

        21

        METİN TEKİN

        Beşiktaş'ın ideal 11'ini düşündüğümüzde Batshuayi önde, Teixeira arkasında, Larin veya NKoudou ile birlikte Ghezzal diyoruz ama yazamıyorsunuz. Bu düzende Töre'yi mi Türk futboluna kazandırıyoruz. Bu düzende Rıdvan'ı yazmak zorundasınız.

        22

        İdeal oyuncuların oynayabilmesi için bu kurala gönderme yapmak istiyorum ben. Kurallarla ideal 11'i bulamıyorsunuz. Sıcaklık, Gaziantep'in seçtiği oyun yapısı, Beşiktaş'ın Josef'i geriye çıkarması ve onu farklı yerde topla buluşturması bu oyunu getirdi. Beşiktaş'ı ilk maçla birlikte herkes birinci sıraya yazmıştı ama farklı bir görüntü gördük.

        23

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ