Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Gaziantep FK_old Gaziantepspor'da kadro dışı kalan futbolculara arkadaşlarından destek - Futbol Haberleri

        TFF 1. Lig ekiplerinden Gaziantepspor'un futbolcuları, süresiz kadro dışı bırakılan takım arkadaşlarına destek verdi.

        Celal Doğan Tesisleri önünde basın mensuplarına açıklamada bulunan futbolculardan Serhan Yılmaz ve Yunus Şencay, kadro dışı bırakılan futbolcular Elyasa Süme, Muhammed Ildiz ve Şenol Can'a destek olmak için toplandıklarını söylediler.

        Serhan Yılmaz, kırmızı-siyahlı takımda her zaman sıkıntıların olduğunu ancak bu sene en üst seviyeye ulaştığını belirtti.

        Maddi ve manevi destek alamadıklarını savunan Serhan, "Bize bir çözüm de sunmuyorlar. Hem ağabeylerimizin hem de gençlerimizin futbol hayatlarına zarar veriliyor. Bir çözüm üretilmiyor, çare bulunmuyor. Bizim söylediklerimiz yanlış anlaşılıyor. Elimizden geleni yaptık ama sorunun nasıl çözüleceğini bilmiyoruz. Takım olarak hepimiz biriz, birbirimizin arkasındayız." şeklinde konuştu.

        Yunus Şencay da takımda süresiz kadro dışı bırakılan 3 sporcuya destek olduklarını kaydederek, sorunların bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi.

        Bu arada kadro dışı bırakılan futbolculardan Elyasa Süme de Gaziantepspor'daki her futbolcunun zorlu şartlarda mücadele ettiğini kaydetti.

        İHA'da yer alan habere göre Elyasa şunları dedi:

        "Burada maddi, manevi olarak inanılmaz zorluklar içerisindeyiz. Burada asgari ücretin altında olduğu halde para alamayan çocuklar var, futbolcular var. Bununla ilgili sorunları yönetime ilettik. Bunları söyledikten sonra başkan bir gün önce arayarak istifa edeceğini söylüyor, sonraki gün biz kadro dışı kalıyoruz. Arkadaşlar zaten bu haksızlığı görerek bize sahip çıktılar. Burada biz hiç kimseyi örgütlemedik. Buradaki genç arkadaşlarımız, genç olabilir, tecrübesiz olabilir ama büyük insanlar. Gerçekten çok olgun davranıyorlar. Yaptıkları hareketler gerçekten takdire şayan. Uzun yıllardır profesyonel olarak futbol oynuyorum böyle bir birlik görmedim. Benim tek isteğim sayın valimiz gelsin artık baksın burada neler oluyor. Biz bu takımı ayakta tuttuk, buna da devam edeceğiz ama büyüklerimiz artık bize sahip çıksın."

        Muhammed Ildiz ise Gaziantepspor'da futbolcuların asgari ücrete anlaştığını ancak buna rağmen maaşlarının ödenmediğini iddia etti.

        Futbolcu Erdal Ahmet Özdemir ise, ücret almadan oynadıklarını buna rağmen kulüp yöneticilerinin kendilerine kötü davrandığını ve hakarete varan sözler söylediğini dile getirdi. Kadro dışı bırakılan futbolcuların takımdan gönderilmesi halinde kendilerinin de takımdan gideceklerini ifade eden Özdemir şöyle konuştu:

        "Sezon başında takımın hepsi altyapıdan çıktı. Biz gençler olarak maddi kazancı düşünmeden resmen boş kağıda imza attık. Buna rağmen sezon başından beri sürekli olumsuzluklar var ve futbola dair hiçbir şey yok. 4-5 aydır para alamayan, buradan eve gitmek için cebinde parası olmayan futbolcular var. Antrenman yapamıyoruz, biz idmana çıkmayalım diye kapıyı kilitledikleri bile oldu. Başımızdaki 3 büyük ağabeyimiz bize destek oldu, şimdi de o ağabeylerimizi göndermeye çalıştılar. Eğer onlar giderse, biz de gideceğiz, takımda kalmayacağız. Yöneticiler artık son noktaya geldi. Dün bizimle kavga ettiler. Biz sahada canımızla başımızla mücadele veriyoruz, yenildiğimiz maçlarda bize küfür eden yöneticiler oldu."

        NELER OLMUŞTU?

        Ekonomik açıdan sıkıntılar yaşayan Gaziantepspor,26 Aralık 2017'deteknik direktör Faik Demir ile yollarını ayırdı ve yerine Vedat Özsoylu'yu getirdi. 27 yıl boyunca aralıksız olarak Süper Lig'de mücadele eden köklü kulüpte31 Aralık 2017'debir açıklama yapıldı ve kapanma sinyalleri verildi. Futbolcular ve kulüp personeli adına yapılan açıklamada "Bizler Gaziantepspor başkanı, yönetimi, futbolcuları ve personeli olarak, kulübün yaşaması ve yaşatılması için onurlu bir mücadele verdik. Tüm çabalarımıza ve mücadelemize rağmen yalnız bırakıldık" ifadeleri kullanılırken "49 yıl önce bu koca çınarı sizler kurdunuz, büyüttünüz, emek verdiniz. 50. yılında torunlarınız kapatıyor, kapanmasına göz yumuyor. Bizleri affedin." denildi.

        1 Ocak 2018'dekulüp başkanı Huzeyfe Durmaz bir açıklama yaparak "Gaziantepspor kapanıyor" şeklindeki haberlerin kendisinin açıklaması olmadığını dile getirdi. Kulübün 110 milyondan fazla borcu olduğunu dile getiren başkan Durmaz "Futbolcularımız maddi sıkıntılar nedeniyle antrenmanlara çıkmama kararı aldı. Kulübümüzün 110 milyondan fazla borcu var. Transfer için acil olarak 10 milyona ihtiyacımız var. Ya Allah deyip maça çıkabilecek kadar ödeme yapabilmemiz için de 4 milyon gerekiyor." dedi.

        REKLAM

        2 Ocak 2018'deGaziantepspor'da yönetici, futbolcu ve taraftarlar, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanarak kırmızı-siyahlı kulübe destek çağrısında bulundu. Kulübü kapatmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını aktaran Durmaz, "Ancak maddi ve manevi desteğe ihtiyacımız var. Şehrin önde gelenlerine sesimizi duyurmak istiyoruz. Amacımız Gaziantepspor'u yaşatmaktır. Gaziantepspor'u kapatmayacağız. Esnafın da sesini duyduk, en kısa sürede bir hesap açıp takıma yardım kampanyası düzenleyeceğiz." diye konuştu.

        3 Ocak 2018'dekulüp bir açıklama daha yaptı ve yönetim kurulu olarak hem kulübe maddi destek sağlanması hem de daha demokratik, çağdaş ve katılımcı genel kurullar ve seçimler yaşanması adına bir dizi çalışma başlatıldığını belirtti.

        Açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Kulübümüzün içinde bulunduğu mali sorunların çözümüne katkı sağlanması amacıyla çeşitli yardım kampanyaları başlatacağız. Bu konuda halkımızın desteğini bekliyoruz. Ayrıca, Gaziantepspor Yönetim Kurulu olarak göreve geldiğimiz günden bu yana şerefle yürüttüğümüz bu görevi, hiçbir destek görmememiz sebebiyle bırakarak, olağanüstü kongre kararı alacağımızı tüm Gaziantepspor taraftarı ve tüm Gaziantep halkına saygıyla arz ederiz."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ