Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar
Güngör KARAKUŞ-Umut TÜTÜNCÜ-Serkan AKKOÇ-Hayati ARIGAN-Sinan BİLGENOĞLU-Erdem ŞAHİN-Nihat ULUDAĞ-Müslim SARIYAR-Yusuf DOĞAN-Akıncan ABADAN / İSTANBUL

İstanbul, bu yıl 1 Mayıs'ı Bakırköy'de Pazar Meydanı'nda kutladı. Halayların çekildiği, türkülerin söylendiği Bakırköy'deki 1 Mayıs kutlamasında, meslek örgütleri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları üyelerinden on binlerce kişi bir araya geldi. Polis, ikinci kez aranmak istemeyen HDP'lilere biber gazıyla müdahale etti. Sendika yetkilileri yaptıkları konuşmalarda, Taksim'deki 1 Mayıs kutlamalarından vazgeçmeyeceklerini dile getirdi. Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre resmi 1 Mayıs kutlamalarının yapıldığı Bakırköy Pazar Meydanı'nda yaklaşık 25 bin kişinin toplandığı bildirildi.

Çeşitli grupların çıkmak istediği Taksim'de ise polis adeta kuş uçurtmadı. Çeşitli sendikalar, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Polis, çeşitli noktalardan Taksim'e çıkmak isteyen gruplara müdahale etti. 207kişi gözaltına alındı.

HALAYLARLA 1 MAYIS

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları bu yıl ilk kez Bakırköy'deki Pazar Meydanı'nda halaylarla, türkülerle kutlandı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kutlamalarda alana katılımcılar, 3 noktada tek aranarak alındı. DİSK; KESK, TMMOB ve TTB'nin de aralarında olduğu çok sayıda sendika, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu üyelerinin bulunduğu alanda on binlerce kişi bir araya geldi. 11.00'de başlayan toplanma 13.00'de tamamlandı ve sendika temsilcileri konuşma yaptı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ