Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye gelen Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ve sanatçı Şivan Perver ile beraberindekileri, AK Parti Milletvekili Mehmet Emin Dindar ile Şırnak Vali Vekili Mustafa Akgül uğurladı.
Silopi İlçesi'nden Habur Gümrük Kapısı'na kadar olan yol kenarına dizilen Silopili'ler, Barzani konvoyuna sevgi gösterisinde bulundu.
Kuzey Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkan Mesut Barzani, sanatçı Şivan Perver ve beraberindeki heyete dün akşam saatlerinde Türkiye'den ayrılarak Habur Gümrük Kapısı'ndan geçti. Barzani ve beraberindekileri uğurlayan AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, Şırnak Vali Vekili Mustafa Akgül ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir, Barzani tarafından akşam yemeği için sınırın diğer tarafında bulunan Halil İbrahim Gümrük Kapısı'na davet edildi. Davete teşekkür eden Vali Vekili Akgül ayakta yapılan sohbet sırasında Barzani'ye, "Gelecekte kaderimiz bir olacak" dedi. Barzani de, "İnşallah" diye karşılık verdi.
'BARZANİ AİLESİNİN KÜRT'LER ARASINDAKİ ÖNEMİ'