Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul 6.5 km’lik yeni metro geliyor, metro, Mecidiyeköy, kabataş, darphane, mahmutbey, yeni metro hattı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bahçeşehir, metro ihalesi

        HT GAZETE

        Kabataş önce Mahmutbey’e ardından da Bahçeşehir’e metro ile bağlanacak. Böylece Mahmutbey-Mecidiyeköy Metro Hattı Kabataş’a kadar uzamış olacak.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kabataş'ı önce Mahmutbey'e ardından da Bahçeşehir'e metro ile bağlamaya hazırlanıyor.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, ocak ayında yapılması planlanan ihalenin ardından Kabataş-BeşiktaşDarphane-Mecidiyeköy güzergâhında 3 istasyonla hizmet verecek 6.5 kilometrelik yeni hattın yapım işleminin hızla başlatılması hedefleniyor.

        8 İLÇE METROYLA BİRBİRİNE BAĞLANACAK

        Kabataş-Mahmutbey metrosu ile 8 ilçe (Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli, Kağıthane, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bağcılar, birbirine metro ile bağlanmış olacak. Kabataş bağlantısıyla 24.5 kilometreye ulaşacak olan hat daha sonra Halkalı Toplu Konutlar-Altınşehir-Başakşehir hattı ile birleşerek İstanbul Metrosu'nun can damarlarından biri haline gelecek.

        Mecidiyeköy Mahmutbey kesimi (18 km) için; "Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı, Depo Bakım Sahası ve Depo Bağlantı Hatları İnşaat İşleri" ihalesi yapıldı ve 2014 Ocak ayında yer teslimi sağlanarak inşa çalışmaları başlatıldı.

        144 VAGON ALINACAK

        Kabataş-Beşiktaş-Darphane-Mecidiyeköy metro ihalesinin gerçekleşmesiyle birlikte Mecidiyeköy-Mahmutbey kesiminin elektro-mekanik ve mimari işleri de yer alacak.

        Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nda kullanılmak üzere 144 adet vagon temin edilecek. Mecidiyeköy-Mahmutbey arası metro hattının 2017 yılı sonunda, Kabataş-Mecidiyeköy uzantısının ise 2018 yılı sonunda işletmeye alınması da Büyükşehir tarafından planlanıyor.

        Kabataş-Mahmutbey metrosu istasyonları ise şöyle sıralanıyor: Kabataş, Beşiktaş, Darphane, Mecidiyeköy, Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe, Alibeyköy, Yeşilpınar, Veysel Karani, Akşemsettin, Kazım Karabekir, Yenimahalle, Karadeniz Mahallesi, Tekstilkent, Yüzyıl Mahallesi, Göztepe ve Mahmutbey. Hat işletmeye alındığında, 4 noktada mevcut raylı sistemler ile entegrasyon sağlanacak.

        Kabataş-Taksim füniküler hattı ve Eminönü-Kabataş tramvayı ile Kabataş'ta, Yenikapı-Hacıosman metro hattı ile Mecidiyeköy'de, Topkapı-Sultançiftliği hattı ile Karadeniz Mahallesi'nde (Metris bölgesi), Otogar-Bağcılar-Başakşehir hattı ile Mahmutbey'de entegrasyon sağlanmış olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ