Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti Sivas İl Kongresi'nde konuştu: Cumhurbaşkanımızı dinlediler, şimdi Başbakan olarak bizi dinliyorlar

        Başbakan Ahmet Davutoğlu Sivas'ta düzenlenen Ak Parti 5'inci Olağan Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu.

        Yasadışı dinleme ile ilgili 'Cumhurbaşkanımızı dinlediler, Başbakanımızı dinlediler, şimdi Başbakan olarak bizleri dinliyorlar' diyen Başbakan Davutoğlu,İç güvenlik paketinin ise gelecek hafta Meclis'ten çıkarılacağını belirtti.

        İşte Davutoğlu'nun sözlerinden satır başları:

        - Sivas her gelişimizde bize irfanı öğretir. "Anadolu'da ilmin de kaynağı benim" der. Güneşin torunları Şems-i'ni torunları Sivas'ı ayağa kaldıracak mıyız? Ahlakın diyarı Sivas, gönüldaşlığın diyarı Sivas.

        - Teri vatandaşın teriyle bulaşmamış olan Ak Parti'nin neferi olamaz. Ak Parti muhabbetle bakanların hareketidir.Bizim olduğumuz yerde birlik ruhu, milli irade vardır. Milli iradeye tuzak kuranlara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Sivas Kongresi'nin, milli iradenin arkasındayız.

        'AYRIMA İZİN VERMEYECEĞİZ'

        - Milli Savaş uçağımızın tasarımının ilk talimatını verdim. 2023'te Sivas semalarında yüzde yüz Türk yapımı savaş uçağımız uçacak.

        - Türk, Kürt, Alevi, Sünni ayrımına izin vermeyeceğiz. Birlik ruhunu vatanın her köşesine taşıyacağız. Ak Parti ateş yakanlara haddini bildirmeye geldi. Biz Şems-i Sivasinin yolcuları, bizim olduğumuz yerde vahdet vardır.

        - Bütün nifak odaklarını kurutacağız. Bu millet çok çetin sınavlardan geçti. 1990'larda terör bir taraftan ekonomik bunalımlar, diğer taraftan koalisyonun acziyetleri karşısında millet inledi. Ak Parti geldi milli birliği inşa etti, ediyor. Bizim için çözüm süreci böyle bir milli birliğin adıdır.

        - 1993'te bugünkü gibi bir çözüm süreci çabası rahmetli Turgut Özal tarafından yürütülürken Uğur Mumcu öldürüldü arkasından Özal vefat etti. Arkasından Madımak ve Başbağlar provokasyonları yapıldı.

        'SİLAHLI BÜTÜN GRUPLAR BU TOPRAKLARDAN ÇEKİLMELİ'

        - 6-7 Ekim provokasyonları yapıldı. Ak Parti ikinci hamle dönemine başlarken Kobani bahanesiyle teröristler Doğu'da Güneydoğu'da kaos çıkarmaya çalıştılar. Bütün partilere özellikle HDP'ye çağrıda bulunuyoruz. Silahlı bütün gruplar bu topraklardan çekilmeli ve şiddet dili derhal terk edilmelidir.

        - İç güvenlik paketi Meclis'e sunuldu diye bütün muhalefet partileri aynı çizgide buluştu. 6-7 Ekim'de her türlü vandalizm yaşandıktan sonra derhal tedbir almayı gerekli görüp özgürlüklerin teminatı olarak bu paketi hazırladık. Şimdi hepsi buna karşı. Kılıçdaroğlu halkı direnmeye çağırıyor. Halkla birlikte olamadağı için direnmeye çağırıyor. Kılıçdaroğlu, halkı sokağa çağıracağına sandığa çağır, sandığa.

        'CHP TİLKİ GÖLGESİNDE SİYASET YAPIYOR O TİLKİ DE PARALEL YAPI'

        - Biz Ak Parti içinden başbakan cumhurbaşkanı çıkardık. Hiç direnin diye bir çağrı duydunuz mu. Çünkü Ak Parti millete, sandığa en önemlisi kendine güvenir. Ama CHP tilkilerin gölgesinde siyaset yapıyor. Bugünkü tillki de paralel yapı. Kılıçdaroğlu bunları söylerken Pensilvanya'daki zat New York Times'a röportaj verip "Türkiye'de herkes baskı altında" dedi.

        - CHP iç güvenlik reform paketine karşı çıktı hadi onu anladık. Bahçeli sen niye karşı çıkıyorsun. Kobani olayları olduğunda 'Devlet nerede?' diye sormuştu. İşte onun için çıkarıyoruz. HDP, bir taraftan çözüm sürecinden söz ediyor bir taraftan halkı tahrik etmeye yönelik demeçler veriyor. Biz Türkiye'de demokrasi dışı yöntemlere pabuç bırakmadık, bırakmayız.

        - Başımız 28 Şubat'a karşı dikdi, şimdi de dimdik. Millete gidip sığınamayanlar dışarıdaki unsarlarla Türkiye'ye karşı birlikte hareket ediyorlar.

        'İÇ GÜVENLİK PAKETİ HAFTAYA MECLİS'TEN ÇIKACAK'

        - Kürtlerin, Alevilerin baskı altında olduğunu iddia ediyorlardı. Halbuki bütün Kürtlerin Alevilerin de hakkını hukukunu gözeten Ak Parti oldu.

        - Hem çözüm sürecini devam ettireceğiz hem demokratikleşmeyi sürdüreceğiz hem de iç güvenlik reformunu önümüzdeki hafta Meclis'ten çıkaracağız.

        "ŞİMDİ BİZİ DİNLİYORLAR, BAŞBAKAN OLARAK... DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NA KUMPAS KURDULAR"

        - Cumhurbaşkanımızı dinlediler, Başbakanımızı dinlediler, şimdi bizleri dinliyorlar Başbakan olarak, Dışişleri Bakanlığı'na kumpas kurdular. Onun karşısında eğer bu millet tekrar 90'lı yılların faili meçhullerine, 90'lı yılların o acılarına, Başbağlarına, Madımağına geri dönmemişse, bu millet bir ve beraber olarak omuz omuza vermişse bunun arkasında Ak Parti kadroları vardır.

        'ABD'DE KATLEDİLEN ÜÇ KARDEŞİMİZ İÇİN DE BİZ KONUŞACAĞIZ'

        - ABD'de üç Müslüman'ı barbarca şehit ettiler, o şehadetlerin karşısında bütün dünya sustu. Susarsak insanlık bize hakkını helal etmesin. Susmayacağız, Filistin'de kan dökülüyorsa Filistin adına biz ayağa kalkacağız. Kılıçdaroğlu sanki Ortadoğu'yu bilirmiş gibi "Ortadoğu'ya barışı biz getireceğiz" diyor. Kılıçdaroğlu, senin ideolojik kardeşin Esad o Suriyeli kardeşlerimizi katlederken neredeydin? Kardeşlerimiz Esed zulmünden kaçarken Kılıçdaroğlu 'Kapıları kapatın' diyordu. Senin yüreğinde vicdan olsaydı bize sığınan o kardeşlerimize yabancı muamelesi yapmazdın. Paris'te nasıl zulme karşı yürüdüysek ABD'de katledilen o üç kardeşimiz için de dünyanın her yerinde konuşacağız.

        STAT EYLÜL 2015, HIZLI TREN 2018'DE

        - Türkiye'yi dünya mazlumlarına milyonlarca dolar yardım yapan bir ülke haline getirdik.

        - İnşallah 25 bin kişilik stadyum gelecek eylül ayında hizmete girecek. En önemlisi Sivas'ı geçmişte olduğu igibi ipekyolunun merkezi yapacak olan büyük demiryolu projeleri gündemimizde . Ankara-Sivas arasındaki hızlı tren hattı 2018'de hizmete girecek. Mesafe 2 saate inecek.

        BÜYÜK KIZILIRMAK PROJESİ, İKİNCİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ

        - Kızılırmak'ın şehirle buluşması lazım. Onun için inşallah 'Büyük Kızılırmak' projesini hayata geçireceğiz. Sivs'ı haycancılık destek programına da alacağız. Sivas'a ikinci devlet üniversitesi için de gerekli çalışmaları yaptıracağız. Gemerek Barajı için de çalışmaların başlatılması için talimatlar vereceğiz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ