Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Lenf kanseri olan Sibel Gökdam İsveç'e gidemeden öldü

        Neşet KARADAĞ/HABERTÜRK

        Antalya'nın Manavgat İlçesi’nde bir otelde çalışan Mustafa Gökdam, eşi Sibel Gökdam’ı (25) boğazının şişip ağrıması üzerine hastaneye götürdü. Devlet Hastanesi’nde yapılan tahlillerde genç kadının lenf kanseri olduğu belirlendi. Gökdam, eşini 1 ay önce Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne götürdü. Kanserin ilerlemiş olması nedeniyle acil ameliyata alınan genç kadının, nefes borusunun 5 santimetrelik kısmı da alınıp yoğun bakım ünitesine alındı. Doktorlar, Sibel’e yapay solunum borusu nakli yapılmasına karar verdi. Bu operasyonun henüz Türkiye’de yapılamaması üzerine Sibel’i İsveç’in Stockholm kentindeki Karolinska Üniversitesi’ne sevk etti.

        HASTANEYE ÇAĞIRDILAR

        Ailenin 6 milyon lirayı bulan nakli karşılayacak parası olmayınca hastane yönetimi devletin imkânlarıyla Sibel’in bir an önce nakil olabilmesi için hazırlanan raporu, hastalığı ve tedavisiyle ilgili bilgilerin yer aldığı dosyayı 15 gün önce hakem hastane olarak belirlenen Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderdi. Dosya daha sonra Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yönlendirildi. Dosyayı inceleyen heyet, yoğun bakımdaki Sibel’in hastaneye gelmesini istedi. Uzayan bürokratik engeller üzerine Sibel’in durumu ağırlaştı ve geçen hafta yaşamını yitirdi.

        ‘ANNEN MELEK OLDU’

        Eşinin ölümü üzerine eşi Mustafa Gökdam, “Eğer, bürokratik engeller olmasaydı, eşim şimdi İsveç’e gidip ameliyat olup sağlığına kavuşmuş olacaktı. Yoksulluğun gözü kör olsun. Asgari ücretle çalışan birisiydim. Param olsaydı kendi imkânlarımla eşimi götürüp sağlığına kavuştururdum. 3 yaşındaki oğlum Okyanus, ‘Baba annem nerede?’ diye soruyor. Ben de ‘Annen melek oldu oğlum’ diyorum. Büyüdüğünde ne cevap vereceğim?” diyerek ağladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ