CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: İlk üç ay içinde siyasi ahlak yasasını değiştireceğiz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. 'İlk üç ay içinde siyasi ahlak yasasını getireceğiz. Siyasi partiler yasasını değiştireceğiz' dedi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran'daki seçimler öncesi açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "AB'nin pek çok talebini yerine getireceğiz. Bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi getireceğiz" dedi.
'SİYASİ PARTİLER YASASI DEĞİŞECEK'
Kılıçdaroğlu ardından şunları söyledi: İlk üç ay içinde siyasi ahlak yasasını getireceğiz. Siyasi partiler yasasını değiştireceğiz. Milletvekilini milletin kendisi seçecek. Güzel düşüncelerimiz var 4 yıl sonunda bunların tamamını gerçekleştireceğiz.
'AK PARTİ'NİN ÖRERGESİ PARTİ KAPATMAYI ENGELLEMİYOR'
(AK Parti'nin getirdiği partilerin kapatılmasıyla ilgili önerge) O önergede parti kapatma engellenmiyor. Temelli kapatılırla kapatılır arasında ne fark var. Kapatmadan önce ara unsur olarak TBMM'yi devreye sokuyorlar. Siyasi partilerin vazgeçilmez unsunu olduğunu kalub ediyorsanız yüzde 10 seçim barajını kaldıracaksınız.