Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim KYK yurt başvuruları son gün ne zaman?

        KYK resmi sitesinden yapılan açıklamada;

        Üniversite sonuçlarının açıklanması ve yerleştirme işlemlerinin sona ermesinin ardından KYK yurtlarında barınacak öğrencilerin başvuruları, 10Ağustos Pazartesi itibariyle alınmaya başlanmıştı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada yurt başvurularının 17 Ağustos 2015 Pazartesi gecesi saat 23:59’da sona ereceği hatırlatılarak, internet üzerinden alınacak başvurulardan; ilk kez üniversite kazanan öğrencilerle ara sınıflarda okuyan öğrencilerin yararlanabileceği belirtildi. Öğrenciler başvurunun son gününe kadar bilgilerini de güncelleyebilecek.

        YURT BAŞVURUSU VE GÜNCELLEME YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

        Üniversiteyi kazanan öğrenciler için 10 Ağustos'ta başlayan yurt başvuru süresi, bugün saat 23.59'da son bulacak.

        Başvurusunu daha sonra yapacaklar

        İlk kez özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler, İlk kez lisansüstü programlara katılacak öğrenciler, 2015-2016 öğretim döneminde yatay ve dikey geçiş yapacak öğrenciler ve kurumun yurtlarında kalıp öğrenim süresini uzatan öğrenciler ise başvurularını daha sonra yapacak.

        Bilgileri 11 devlet kurumu teyit edecek

        Başvuruda bulunan bütün adayların durumları, 11 devlet kurumundan alınan bilgiler doğrultusunda değerlendirilecek. Yurt müracaat sonuçları yakın bir tarihte kamuoyuyla paylaşılacak.

        Başvurusu değerlendirilmeyecekler

        Örgün eğitime kaydı olmayanlar, kurum veya diğer resmi kuruluşların yurtlarından “Süresiz çıkarma cezası“ almış olanlar, taksirli suçlar hariç sabıka kaydı bulunan öğrenciler, toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı olan öğrenciler, ailesinin ikametgâhı okulun bulunduğu belediye sınırları içerisinde bulunanlar ve ücretle sürekli bir işte çalışan veya sürekli geliri olan öğrencilerin yurt başvuruları değerlendirilmeyecek.

        BURSTAN YARARLANAMAYACAK OLAN ÖĞRENCİLER

        Kurumdan burs yada öğrenim kredisi alan öğrenciler,

        2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesine göre burs verilen öğrenciler hariç olmak üzere, 5102 sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler,

        Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,

        1- Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,

        2- Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,

        3- Yabancı uyruklu öğrenciler,

        4- Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri,

        5- Ek süre öğrenim gören (artık yıl) öğrenciler,

        6- Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenci

        7- Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında , en az asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrenciler,

        8- Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,

        9- Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler ,

        burstan yararlanamazlar.

        KYK YURT DUYURUSU

        https://www.turkiye.gov.tr/

        Uygulama, 2015-2016 dönemi için YURTKUR’a asil ve yedek listeden yerleşmeye hak kazanan öğrencileri kapsayacak. E-kayıt tarihleri, YURTKUR yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra duyurulacak. E-kayıt uygulaması öğrencilerin isteğine bağlı olacak. YURTKUR’a ait yurtlara yerleşen öğrenciler e-devlet'ten kayıtlarını gerçekleştirebilecekleri gibi kazandıkları yurda giderek şahsen de kaydolabilecek. Elektronik sistemi tercih eden YURTKUR öğrencilerinin, yurtlara giderek tekrar kayıt yaptırmasına gerek olmayacak.

        KYK BURS DUYURUSU

        Kurumumuz; yükseköğrenim gençliğine Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’ndaki ”Devlet maddi imkânlardan yoksun başarılı öğrencilere öğrenimlerini sürdürebilmeleri amacı ile burslar ve başka yollarla gerekli yardımları yapar.” hükmü doğrultusunda,1962 yılından itibaren, 351 sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu gereğince barınma hizmeti ve öğrenim kredisi, 1985 yılından itibaren, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu gereğince katkı kredisi, (2012 yılında sonlandırılmıştır.) 2004 yılından itibaren, 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs Kredi Verilmesine İlişkin Kanun gereğince burs vermektedir.

        Ayrıca; 2011-2012 öğretim yılından itibaren de, 6082 sayılı Kanunla yapılan düzenlemeye istinaden; yurtdışında yükseköğrenim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerine burs/öğrenim kredisi verilmektedir. 6 Mart 2004 tarihinde yürürlüğe giren 5102 sayılı Kanunla; diğer kurum ve kuruluşların burs ve kredi verme yetkileri kaldırılmıştır. Kurumumuz burs ve kredi verme konusunda tek yetkili kılınmıştır. Böylece mükerrerlik önlenerek daha fazla sayıda öğrenciye daha fazla miktarda yardım yapılması imkânı sağlanmıştır.

        www.gsb.kyk.gov.tr

        Öğrenciler kredi/burs başvurusu yaparken başvuru index sayfasını dikkatlice okumaları ve başvuruyu bu yönlendirmelere uygun olarak yapmaları gerekmektedir. Öğrencilerimizin başvuru esnasında bildirdikleri özel durumlarına ilişkin belgeleri (başvuruda belirtilmektedir) süresinde Kuruma teslim etmeleri gerekmektedir. İnternet başvurusu üzerine alınan bilgiler kamu kurumlarından teyit edilmektedir.

        www.gsb.kyk.gov.tr

        KYK BAŞVURULARI :

        www.kyk.gov.tr

        ÖSYM tarafından ek kontenjanla bir yüksek öğretim programına yerleştiren öğrenciler ek kontenjan yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından itibaren ,

        Özel yetenek sınavı ile yüksek öğretim kurumlarına giren öğrenciler, lisanüstü öğrencileri, yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler, kurum yurtlarında kalıp okulu uzatan artık yıl öğrencileri, başvurularını Genel Müdürlükçe belirlenecek süre içinde www.kyk.gov.tr adresinden yapacaklardır.

        www.kyk.gov.tr
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ