Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Siir'te şehitlerin kimlikleri belli oldu!

        Bu arada saldırıyı duyup hastane önüne gelen bazı vatandaşların da gözyaşları döktükleri görüldü. Saldırıda şehit olan askerlerin uzman çavuş Hakan Aktürk, uzman erbaş Ferdi Gerekli, uzman erbaş Barış Akan, erler Ömer Erüstün, Bahadır Aydın, Recep Bekçi, M.Ali Barkın ve Emre Kaan Arlı olduğu belirtildi.

        HAKAN AKTÜRK'ÜN BURDUR'DAKİ BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

        Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında, PKK'lı teröristlerin karayoluna tuzakladıkları bombanın askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan 8 askerden Jandarma Uzman Çavuş 37 yaşındaki Hakan Aktürk'ün, Burdur'daki baba ocağına ateş düştü.

        Siirt-Pervari yol emniyeti için görevlendirilen unsurların geçişi sırasında, PKK'lılar yol kenarına yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan uzman çavuş Hakan Aktürk'ün Burdur'da yaşayan annesi Aysel Aktürk'e acı haber verildi

        Siirt'te devriye görevini yürütün askeri aracın geçişi sırasında yola tuzaklanan el yapımı bomba, PKK'lı teröristler tarafından uzaktan kumandayla infilak ettirildi. Patlamada, zırhlı araçta bulunan 8 asker şehit düştü. Şehit askerlerden Burdurlu Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün annesi Aysel Aktürk, oğlunun şehit düştüğünü Siirt'ten telefonla arayan gelini Meftune Aktürk'ün haber vermesi üzerine öğrendi.

        Şehit haberinin ardından gözyaşlarına boğulan anne Aktürk, cep telefonuyla kızı Canan Çakır'a haber verdi. Ağabeyinin şehit düştüğünü kent merkezindeki Gazi Caddesi'nde yürürken öğrenen Canan Çakır, sinir krizi geçirdi. Yere yığılan Çakır, yanındaki arkadaşı tarafından taksiye bindirilerek evine götürüldü. Anne Aysel Aktürk ve kızı Canan Çakır'ı eve gelen yakınları teselli etmeye çalıştı.

        Evli ve 2 çocuk babası 16 yıllık Uzman Çavuş Hakan Aktürk, TEOG sınavının ardından Adana'daki Eczacı Bahattin- Sevinç Erdinç Fen Lisesi'ni kazanan kızı 14 yaşındaki Aysel Aktürk'ün başarısını, sosyal paylaşım sitesinden 'Canım kızım Baba'nın işi icabı ilköğretimi bitirene kadar 3 il 5 okul değiştirdiğin halde, 3 yıl babasız okul okuduğun halde Allah cc. gayretlerinin ve emeğinin karşılığını verdi. Şükürler olsun. Şu an bile ayrıyız. Devamında hayırlı üniversiteler kazanman dileğiyle seni kutluyorum canım kızım' yazarak paylaşmıştı. Şehidin kızının yaz tatili için Adana'daki anneannesinin evinde olduğu, 7 yaşındaki oğlu Ahmet Aktürk ve eşi Meftune Aktürk'ün ise Siirt'te oldukları belirtildi. Şehidin babası Ahmet Aktürk'ün ise 10 yıl önce vefat ettiği kaydedildi.

        ADANA'DA YAS VAR

        Siirt-Pervari karayolunda, terör örgütü mensuplarınca yol kenarına yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Uzman ÇavuşFerdiGerekli'nin (40) Ceyhan ilçesindeki baba evinde yas var.

        ŞehitGerekli'nin İstiklal Mahallesi'nde oturan ailesine İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Kütükçü ve Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Ayhan Evli, acı haberi iletti.

        Haberi alanGerekli'nin kardeşleri Kadir ve Nazan göz yaşı dökerken, kısa süreli fenalık geçirdi. Kadir ve NazanGerekli'ye sağlık ekipleri müdahale etti. Acı haberin ardından eve Türk Bayrağı asıldı.

        Şehidin babası Adnan ve annesi AyselGerekli'nin Hatay'ın Belen ilçesinde tatilde olduğu öğrenildi.

        Gerekli'nin evli olduğu ve bir çocuğunun bulunduğu bildirildi.

        BURSALI ŞEHİT BAHADIR AYDIN'IN BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

        TERHİSİNE 2 AY VARDI

        Siirt'te şehit olan askerlerden kısa dönem Jandarma Er Bahadır Aydın'ın (26) acı haberi Bursa'daki baba evine ateş gibi düştü. Akpınar Mahallesi'ndeki şehidin babaevine gelen askeri yetkililer acı haberi emekli baba Muhsin Aydın'a verdi. Aydın gözyaşlarına boğulurken, bu sırada diğer oğlu ile birlikte bir rahatsızlığı nedeniyle kontrole gittiği hastanede bulunan anne Emine Aydın yakınlarınca telefonla aranarak haber verildi. Hemen eve gelen acılı anne gözyaşlarına boğuldu. Trakya Üniversitesi Gümrük İşletme bölümünden mezun olan şehit erin terhisine 2 ay kaldığı öğrenildi. Şehit erin, sosyal paylaşım sitesinde asker fotoğraflarını paylaştığı görülürken, bir fotoğrafına annesinin "Canım benim dağlarda" yorumu yaptığı belirtildi.

        Şehit babası Muhsin Aydın, "Dün akşam telefonla konuştuk. 'Yavrum sen oradayken ben rahat uyuyamıyorum. korkuyorum' dedim. Bahadır ise bana 'Baba beni merak etme. Rahat uyu' dedi. Yavrumun teskere almasına iki ay kalmıştı" dedi.

        Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi Akpınar Mahallesi'nde oturan Emine Zülfiye- Muhsin Aydın çiftinin iki çocuğunun büyüğü olan Bahadır Aydın, Trakya Üniversitesi Gümrük İşletme Bölümü'nü bitirdi. Üniversiteyi bitirdikten sonra bir an önce iş bulup çalışmak isteyen Bahadır Aydın, 4 ay önce kısa dönem olarak asker oldu.

        Siirt'te jandarma birliğinde vatani görevini yapan çavuş Bahadır Aydın, bugün Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında, PKK'lı teröristlerin karayoluna koydukları bombayı askeri aracın geçişi sırasında patlatması sonucu 7 silah arkadaşı ile birlikte şehit düştü.

        Bahadır Aydın'ın acı haberi Bursa'da oturan ailesine akşam saatlerine bildirildi. Özel bir ekip oluşturan askerler yanlarında doktor ve hemşireler ile birlikte Bahadır Aydın'ın baba evine gitti. Eşi kulağında rahatsızlık olan küçük oğlu Burak'ı hastaneye getirdiği için evde yalnızken oğlunun şehit olduğu haberini alan Muhsin Aydın, güçlükle sakinleştirilidi.

        Korktuğunun başına geldiğini söyleyen Muhsin Aydın, "Dün akşam oğlumun fotoğraflarına bakıyordum. Telefon ile kendisiyle konuştum. 'Yavrum sen oradayken ben rahat uyuyamıyorum. korkuyorum' dedim. Bahadır ise bana, 'Baba beni merak etme. Rahat uyu' dedi. Yavrumun teskere almasına iki ay kalmlıştı" diye konuştu.

        Acı haber daha sonra hastaneden eve gelen anne Emine Zülfiye Aydın'a bildirilirken, şehit askerin evinin önünde iki ambulans bekletildi.

        ŞEHİT ER ÖMER ERÜSTÜN'ÜN İSTANBUL GÜNGÖREN'DEKİ BABAEVİNDE YAS

        Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında PKK'lı teröristlerin karayoluna tuzakladıkları bombanın askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan 8 askerden biri olan 6 aylık er Ömer Erüstün'ün (20) İstanbul Güngören'deki baba ocağına ateş düştü.

        ŞEHİDİN EVİNİN ÖNÜNDE TOPLANDILAR

        Acı haberi alan şehidin yakınları ve vatandaşlar, Güngören Sanayi Mahallesi, Kitapçı Sokak'ta bulunan Gökçe 2 Apartmanı'nın önünde toplandı.

        Bir grup 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' şeklinde slogan atarak, getirdikleri Türk Bayrağı'nı sokağa astı.

        Sağlık görevlileri tarafından kontrol altında tutulan şehidin ailesi ise herhangi bir açıklama yapmadı.

        Aslen Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Şehit Er Ömer Erüstün'ün yarın düzenlenecek askeri törenin ardından İstanbul'da toprağa verilmesi bekleniyor.

        ŞEHİT JANDARMA ER EMRE ARLI'NIN AİLESİNİN EVİNDE YAS

        Siirt-Pervari karayolunda, terör örgütü mensuplarınca yol kenarına yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen jandarma er Emre Kaan Arlı'nın (23) Kocaeli'deki evinde yas var.

        Şehit jandarma er Arlı'nın Derince Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haber askeri yetkililer tarafından verildi.

        Haberi alan anne Emine ve baba Şaban Arlı, gözyaşı döktü. Şehidin evinin bulunduğu apartmana Türk bayrakları asıldı, Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

        Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım ve İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, şehit ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi.

        Yaklaşık 8 aylık asker olan Arlı'nın en son mayıs ayında vefat eden babaannesinin cenazesi için kente geldiği ve 3 çocuklu ailenin tek erkek evladı olduğu öğrenildi.

        Şehit erin naaşının yarın Siirt'te düzenlenecek askeri törenin ardından Kocaeli'ye getirileceği, Derince Merkez Camisi'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Derince Şehi tliği'ne defnedilmesinin planlandığı öğrenildi.

        ŞEHİDİN ANNE VE BABASININ FERYATLARI YÜREKLERİ DAĞLADI

        Jandarma Uzman Çavuş Barış Akın'ın baba ocağı Ankara Nallıhan Belenalan Mahallesi'ne de kara haber tez ulaştı. 16 yıldır görevde olduğu belirtilen Uzman Çavuş Barış Akın'ın Evli ve 1 çocuk babası olduğu, eşinin Ankara'da bir hastanede hemşire olarak çalıştığı ve kızının henüz 4 yaşında olduğu yakınlarınca ifade edildi.

        Olayın hemen ardından Nallıhan Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Arıcı ve Beypazarı İlçe Jandarma Komutanı Alişan Zor beraberinde sağlık ekipleri ile birlikte Nallıhan ilçesine 30 kilometre mesafedeki Belenalan Mahallesi'nde, şehidin baba ocağına ulaşarak acı haberi verdi. Anne Mükerrem Akın ve Baba Ali Akın'ın feryatları yürekleri dağladı. Şehidin baba ocağına Mehmetçik tarafından dev bir Türk bayrağı asıldı. Aynı saatlerde Nallıhan ilçe merkezinde ise terör örgütüne protesto yürüyüşü düzenlendi. İlçede cadde ve sokaklar, belediye ekiplerince Türk Bayraklarıyla donatılırken, tüm esnafın da işyerlerine bayrak astığı görüldü.

        Şehit Jandarma Uzman Çavuş Barış Akın'ın cenazesi yarın Siirt'te düzenlenecek askeri tören sonrası, uçakla Ankara'ya getirilerek, ikindi namazına müteakip Nallıhan Belenalan Mahallesi mezarlığına defnedilecek.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ