Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Kayıp asker IŞİD'in elinde!

        Lokman HAPPANİ / KİLİS

        Kilis sınırında 1 askeri şehit eden 1 askeri de kaçıran IŞİD üyesi teröristlerin dere yatağından gelerek saldırıyı gerçekleştirdikleri ortaya çıktı. IŞİD'in kaçırdığı askeri yaralı olarak Al Bab kasabasına götürdüğü öğrenildi. Askerin IŞİD hastanede tedavi ettirildiğini belirten Suriye'deki yerel kaynaklar göre IŞİD, Türk askerini Irak'ın Musul kentine götürmek için hazırlık yapıyor.

        Suriye'nin Azez kentine bağlı Kara Mezra köyü sınır hattındaki doğalgaz tesislerinde bulunan IŞİD militanları, önceki akşam dere yatağından gizlice Kilis Merkez Yavuzlu Köyü sınırındaki Şehit Mehmet Piyade Hudut Karakol Komutanlığı bölgesine geldi. Çam ağaçlarının olduğu bölgede nöbet tutan askerlere ateş açan teröristler er Yusuf Beylem'i şehit etti, bir askeri de kaçırdı.

        Bölgede üzüm toplayan görgü tanıkları "Burada 15 gün önce muhalifler, IŞİD'e saldırmıştı. Biz de benzer saldırı oldu sandık. Ancak Türk tanklarının ateş açmaya başlaması ve ambulansların gelmesiyle birlikte IŞİD ile Türk askeri arasında çatışma çıktığını anladık. IŞID doğalgazı bırakarak kaçtı. Araçlarla bölgeden uzaklaşan IŞİD'ciler iç kesimlere gitti" dedi.

        KAÇIRILAN ASKER BAB KASABASINA GÖTÜRÜLDÜ

        Saldırı sonrası sınır hattından hızla uzaklaşan IŞID militanlarının kaçırdıkları askeri önce sınıra 4 kilometre mesafede bulunan Güden köyüne, sonra da Halep'in kuzeyindeki üslerine götürdükleri öğrenildi. Suriye'deki yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre geceyi Al Bab kasabasında geçiren IŞİD militanları, Türk askerini de buradaki IŞİD hastanesinde tedavi ettirdi. Kaynaklar IŞID'in askeri Suriye'de tutmayacağını, Irak'ın Musul kentine götürmek için hazırlık yaptığını söylediler.

        MİSİLLEME Mİ?

        Adana İncirlikten kalkan koalisyon uçakları ile Diyarbakır 8. Ana Jet Komutanlığı'ndan kalkan Türk F-16 savaş uçaklarının Suriye'deki IŞİD hedeflerini art arda vurmasından sonra saldırının gerçekleşmesi dikkat çekiyor. IŞID militanları, sosyal paylaşım siteleri üzerinden "Türk uçaklarını düşürmek için çalıştıkları, ilk hedeflerinin Türk pilot ele geçirmek olduğu, savaşa artık Türkiye'nin de dahil olduğu" şeklinde paylaşımlarda bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ