Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Patlamada 2 HDP'li aday da hayatlarını kaybetti

        Ankara'daki bombalı saldırıda yaşamını yitiren 95 kişi arasındaki HDP Giresun milletvekili adayı Abdullah Erol'un, patlamadan kısa süre önce 'Miting alanına vardık' notuyla çektirdiği fotoğrafı facebook hesabından paylaştığı ortaya çıktı. Özel Diyarbakır Kürtçe Dil Kursu'nun ilk mezunlarından olan Erol'un cenazesi Diyarbakır'da toprağa verilecek.

        Diyarbakır'da sivil toplum kuruluşlarının yaptığı birçok etkinlikte yer alan Abdullah Erol, kendisine ait sosyal medya hesabında dün patlamadan kısa bir süre önce, 'Miting alanına vardık' notuyla bir fotoğraf paylaştığı ortaya çıktı. Siirt Baykan'da dünyaya gelen ve Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde eğitimini tamamlayan Erol, kapatılan HADEP'in Diyarbakır merkez ilçe yönetim kurulunda da görev yapmıştı. Sürücü kursunda eğitmenlik yapan ve kırtasiye işyeri bulunan Abdullah Erol, 2005 yılında AB'ye uyum kapsamında açılan Özel Diyarbakır Kürtçe Dil Kursu'ndan mezun olan ilk kursiyerlerden biri olduğu ve son olarak sosyal medya hesabından Cizre'de yaşanan olaylardan sonra ilçeye giden HDP'li vekillerle birlikte olduğuna dair fotoğraf paylaştığı görüldü.

        Abdullah Erol'un cenazesinin Diyarbakır'da toprağa verileceği öğrenildi.

        Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Diyarbakır sivil toplum çevresinde tanınan aktivist Abdullah Erol'un da Ankara'daki saldırıda hayatını kaybettiğini üzüntü ile duyduğunu ifade ederek, "Diyarbakır'da STK'ların neredeyse her etkinliğine katılan enerjik ve dürüst bir insan olan Abdullah Erol'un ölümlünden büyük üzüntü duyduk" dedi.

        İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ADAYI DA VARDI

        Bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerden biri de HDP İstanbul 1. Bölge 16. sıra Milletvekili Adayı Kübra Meltem Mollaoğlu.

        Mollaoğlu'nun cenazesi Ankara'dan İstanbul'a getirilerek Karacahmet Mezarlığı'ndaki gasilhaneye götürüldü. Mollaoğlu'nun avukat olan eşi Aydın Mollaoğlu da burada taziyeleri kabul etti. Mollaoğlu'nun cenazesi, Üsküdar Şakirin Camii'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazınını ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedilecek. 45 yaşında olan Mollaoğlu'nun biri 9, diğeri 16 yaşında iki kız çocuğunun olduğu öğrenildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ