Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 37 yıl sonra ‘evlatlık’ tazminatı kazandı

        İzmir 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, ilginç bir dava dosyasını karara bağladı. Mahkeme, 39 yaşındaki Çağlar K.’nın öz babası hakkında açtığı manevi tazminat davasında babanın tazminat ödemesine hükmetti.

        Filmleri aratmayan “evlatlık” hikâyesi, 37 yıl önce başladı. Çağlar K., yaşananları şöyle anlattı: “Gerçek babam, annemi evlenme vaadiyle kandırmış. Ben doğduktan sonra 2 yıl ‘Evleneceğiz’ diyerek oyalamış. Sonra terk etmiş. Beni evlatlık vermeyi düşünmüşler. Annem hamileyken, intihara kalkışmış, gözümde hasar kalmış.

        Ardından annem başkasıyla evlenmiş. Babam bildiğim Mustafa B.’nin bana çok iyi davrandığını söyleyemem. Zaman zaman ‘Üvey miyim?’ diye düşündüğüm de oldu. Kansere yakalandı, son nefesinde ‘Oğlum ben senin baban değilim. Beni affet, gerçek babana ulaş’ dedi. İnanamadım, dedeme, teyzeme sordum. İş açığa çıktıktan sonra anlattılar. Sonra, gerçek babamı öğrenmek ve tanımak için bilgi toplamaya başladım...”

        İLK KEZ MAHKEMEDE...

        Çağlar K., yasa gereği önce “soy bağının reddi” davası açmış. Önce Mustafa B.’nin mezarı açılmış ve DNA testi yapılmış. Öz babaya açtığı “babalık” davasını da DNA testlerinin ardından kazanan Çağlar K.’ya 200 bin TL’lik manevi tazminat davasında 75 bin TL ödenmesine hükmedilmiş.

        Çağlar K., bu süreçte yaşadıklarını şöyle ifade etti: “Baba bildiğim birinin yanında yetişmiş olsam da özlem oluyor. Gelse, ‘Oğlum olan oldu, böyle böyle’ diye anlatsa. Babadır sonuçta... Ancak ilk karşılaşmam mahkemede oldu. Sonra da DNA testi sırasında. Ancak hiç konuşmadık. Değişik bir duygu. Olanları anlatmasını, ‘Oğlum’ demesini, o şefkati görmek isterdim.”

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ