Dövizli askerlikte 38 yaş fırsatı
TBMM'de, Askerlik Kanunu ile bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın ilk maddesi kabul edildi
GAZETE HABERTÜRK
Meclis’te Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK’larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın ilk maddesi kabul edildi. Buna göre, 38 yaşını bitirdikleri yılın sonuna kadar başvuruda bulunmamış olanlar ile başvurmalarına rağmen döviz ödemelerini yapmadıkları için dövizli askerlik kapsamından çıkarılanlara, 1000 Euro’ya dövizli askerlik imkânı getirildi. Bu durumdaki yükümlüler, 31 Aralık 2017’ye kadar bu haktan yararlanabilecek.
ALBAYLAR DÜZENLEMESİ
Albaylar için getirilen “teşvikle emeklilik” uygulamasında da değişikliğe gidildi. Tasarıdaki “29 Şubat 2016’ya kadar emekliye ayrılma talebinde bulunanlar” ifadesi, tarih korunarak “YAŞ tarafından emekliye ayrılmasına karar verilen albaylar” olarak değiştirildi. Emekli olmaları halinde alacakları teşvikler ise korundu.