Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem YGS son başvuru tarihi ne zaman?

        Üniversite hayali kuran milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren YGS sınav başvuruları 6 Ocak tarihinde başlamıştı. Peki ÖSYM YGS son başvuru tarihi ne zaman? İşte detaylar...

        YGS BAŞVURU SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

        “YGS’ye girmek istiyorum.” seçeneğini işaretleyenler 55,00 TL’yi, “Sınavsız geçiş hakkım var, YGS’ye girmek istemiyorum, sadece sınavsız geçişe başvurmak istiyorum." seçeneğini işaretleyenler 15,00 TL’yi (Bu seçeneği işaretleyen adaylardan süresi içinde 15,00 TL ücreti yatırmayanlar sınavsız geçiş hakkı için yükseköğretim programı tercihinde bulunamaz.)

        2016 (YGS)Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı başvuru sınav ücreti 55 TL olup sadece Sınavsız Geçiş başvuru ücreti 15 TL'dir.

        YGS SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

        Üniversiteye giriş için ilk adım olan YGS başvuruları, 6 Ocak 2016 tarihinde başlamıştı. YGS için başvurular 20 Ocak 2016 tarihinde son bulacaktır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru 20 Ocak 2016 tarihinde, saat 23.59’da sona erecektir. ÖSYS(YGS) başvuruları ÖSYM'nin sitesinden yapılmaktadır. Aşağıda bilgi amaçlı verdiğimiz linklere tıklayarak YGS başvuru işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

        ÖSYS(YGS) BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN 2016 ÖSYS(YGS) ADAY BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN

        YGS BAŞVURU ÜCRETLERİ HANGİ BANKALARA YATIRILACAK?

        Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı

        Halkbank ATM ve İnternet bankacılığı

        Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

        Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı

        (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

        Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı

        Tüm PTT iş yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa)

        * Sınav/sınavsız geçiş başvuru ücreti, ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

        *Başvuru/sınav ücreti ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

        YGS SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

        YGS'ye giren adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, sms ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. YGS sonuçları, LYS sonrasında İnternet’ten duyurulacak olan sınav sonuç bilgilerinde de yer alacaktır.

        ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ