Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı İkinci bildiriye de soruşturma

        Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından 611 akademisyenin imzasıyla yayımlanan bildiride imzası bulunan öğretim üyesi hakkında idari soruşturma açıldı.

        Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, katıldığı bir toplantıda gazetecilere yaptığı açıklamada, ikinci bildiriye imza atan 611 akademisyen arasında Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İdil Safiye Soyseçkin Ceylan'ın da imzasının bulunduğunu ifade etti.

        İmza atan Ceylan hakkında idari soruşturmanın başlatıldığını dile getiren Savaş, "Hanımefendi şu anda doğum izninde. Doğum izninde yazmış. Anında idari soruşturma başlatıldı ve sürüyor. İlk bildiride bizden imza yok, ikinci bildiride bizden hanımefendinin imzası var" dedi.

        Üniversitenin ciddi bir kurum olduğunu belirten Savaş, şöyle konuştu:

        "Bazıları diyorlar ki 'üniversiteye biz dışarıdan gaz dökersek üniversite çalışır, açıklama yapar.' Bizim kurumumuz çok ciddi bir kurum. 'Rektör niye susuyor, rektör niye açıklama yapmıyor bu konularda' deniliyor. Ben sen söyleyince mi iş yapacağım. Çankırı Karatekin Üniversitesinin yakaladığı başarının altında disiplin yatar. Mevzuata, kanunlara veya akademik kurallara uygun davranış yatar. Burası kahvehane değil, üniversite. Üst düzey eğitim veren bir kurum. Yüksek Öğretim Kurumu bu konuda bir açıklama yapacak. Biz bu nedenle bir açıklama yapmak istemedik."

        Savaş, konuyla ilgili gerekli çalışmanın yürütüldüğünü kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ