Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ayşe Pakdemirli Anlatıcı son yolculuğuna uğurlandı

        Eski başbakan yardımcılarından Ekrem Pakdemirli'nin ölü bulunan 54 yaşındaki kızı Ayşe Pakdemirli Anlatıcı, İzmir'in Balçova ilçesinde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

        Torbalı-Karakuyu arasındaki Beşikçioğlu mevkiinde ölü bulunan, Anavatan Partisi döneminin önemli siyasetçilerinden ve geçen 31 Aralık 2015'te hayatını kaybeden eski başbakan yardımcılarından Ekrem Pakdemirli'nin kızı Ayşe Pakdemirli Anlatıcı için Balçova ilçesinde cenaze töreni düzenlendi.

        Ayşe Pakdemirli Anlatıcı'nın Balçova Niyazi Uğur Camii'nde düzenlenen cenaze törenine, eşi Rüştü Anlatıcı, oğulları Bekir, Emre, Mehmet Anlatıcı, annesi Nuran Pakdemirli, kız kardeşi Betül Pakdemirli de katıldı. Cenazede ayrıca, bürokratlar, siyaset ile iş dünyasından çok sayıda kişi ve vatandaşlar katılarak Ayşe Pakdemirli'ye son görevini yerine getirdi.

        EŞİNİN SÖZCÜKLERİ BOĞAZINDA DÜĞÜMLENDİ

        Pakdemirli'nin cenaze töreninde duygu dolu anlar yaşandı. 54 yaşındaki Ayşe Pakdemirli'nin tabutuna kapanan akrabaları, uzun süre gözyaşı döktü. Cenazede Ayşe Pakdemirli'nin eşi Rüştü Anlatıcı da ayakta durmakta güçlük çekti. Zor konuşan Anlatıcı, "Çok üzgünüm, söyleyecek başka hiçbir şeyim yok" dedi.

        Öte yandan, İstanbul'da yüksek lisans yapan Ayşe Pakdemirli Anlatıcı'nın kızı Gizem Anlatıcı da, annesinin tabutunun başından bir an olsun bile ayrılmadı. Ayşe Anlatıcı, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yukarı Balçova Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        ARACI METRELERCE UZAKTA BULUNMUŞTU

        Torbalı - Karakuyu arasındaki Beşikçioğlu mevkiinden geçen avcılar, bir kadının cesedini görüp jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, vücudu vahşi hayvanlar tarafından tahrip edilen ve parmağında tek taş yüzük bulunan kadının ailesinin kimliğinin belirlenmesi için çalışma başlattı. Ölenin, eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın yakın arkadaşlarından Ekrem Pakdemirli'nin kızı Ayşe Pakdemirli Anlatıcı olduğu ortaya çıktı. Cesedin olduğu yere metrelerce uzaklıktaki derede Anlatıcı ailesine ait 35 VA 323 plakalı otomobilin bulunmasıyla soruşturma daha da genişletildi.

        SEL SULARINA KAPILMIŞ

        Olayın ardından açıklama yapan Ayşe Pakdemirli Anlatıcı'nın ağabeyi Mehmet Pakdemirli ise ölü bulunan kardeşinin aracıyla sel sularında sürüklendiğini söylemişti. Pakdemirli, "Ayşe'nin aracı sel suları ile birlikte sürüklenmiş. Kaza gibi duruyor. Olay, kardeşimin kaldığı çiftliğin yakınlarında olmuş. Kayıptı zaten kardeşim, biz de arıyorduk. Araç kanalın içinde kalınca biz ve ekipleri görememişiz. Bulunduğu bölgeyi aradık ancak bulamamıştık. Sonradan jandarma buldu. Ayşe çiftlikte kalıyordu. Eşi ve bir kızı vardı" diye aktarmıştı.

        BABASININ CENAZE TÖRENİNE KATILMIŞTI

        Manisa'nın Akhisar ilçesinde, bahçesinde kendi üretimi olan zeytin toplama aparatının tanıtımı için zeytin üreticileriyle bir arayla gelen 76 yaşındaki Ekrem Pakdemirli de başına traktörün yük kaldırmak için kullanılan parçasının çarpması sonucu ağır yaralanmış ve 31 Aralık 2015 tarihinde hayatını kaybetmişti. Ayşe Pakdemirli Anlatıcı da, babasının cenaze törenine katılmış, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlamıştı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ