Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Cizre'de hayat normale dönüyor
        1

        Cizre'de şiddetli çatışmaların çıktığı Yafes Mahallesi'nde PKK'lı grupların kazdığı hendek ve oluşturdukları barikatlar tamamen temizlendi.

        2

        Güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasındaki çatışmalar nedeniyle bu mahallede oturanlar da hendek ve barikatların olmadığı başta Dağkapı Mahallesi olmak üzere diğer mahalle ve bağlı köylerdeki akrabalarının yanına yerleşti.

        3

        Dağkapı Mahallesi'ndeki akrabalarının evlerine sığınanlar, her şeye rağmen hayata devam ederken, günlük ihtiyaçlarını kendi çabalarıyla karşılamaya çalışıyor.

        4

        CİZRE'DE GÜNLÜK YAŞAM

        Çatışmaların bittiği, ancak sokağa çıkma yasağının devam ettiği Cizre İlçesi'nden objektifleri ilginç görüntüler yansıdı.

        5

        Sokağa çıkma yasağı nedeniyle kuaför ve berberlerin kapalı olması yüzünden tıraş olamayan gençlerin, evlerinin bahçesinde saç ve sakal tıraşı oldukları gözlendi.

        6

        Çatışmalar nedeniyle kapanan Vatan İlkokulu ve Ortaokulu'nda okuyan 5'inci sınıf öğrencisi Mizgin İnce, 1'inci sınıfa giden kız kardeşi Şirin İnce ile birlikte evlerinin kapısının önünde ders çalışırken görüntülendi.

        7

        Dağkapı Mahallesi'nde oturan kadınlar da ağırladıkları yakınlarıyla birlikte, bahçede taşlardan yaptıkları ocaklar üzerinde ekmek pişirip yemek yaptı.

        8

        Cizre'de bu manzaralar göze çarparken, operasyonlar sona ermesine rağmen Cudi Mahallesi'ndeki askeri hareketlilik bugün de devam etti.

        9