Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Terör mağduru 10 bin aileye ASDEP ile destek

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu başkanlığında yürütülen "Aile Sosyal Destek Projesi (ASDEP)" kapsamında, Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'de 10 bin 192 aile ziyaret edildi. ASDEP, özellikle terör mağduru aileler için umut oldu.

        Proje kapsamında Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'de sosyal çalışmacı, sosyolog, psikolog, çocuk gelişimci, öğretmen ve sağlıkçıların da aralarında bulunduğu 219 personel, evleri ziyaret ederek, terör mağduru 10 bin 192 ailenin bireyleriyle yüz yüze görüştü.

        Terör mağduru ailelerin yaralarını sarmanın amaçlandığı proje çerçevesinde Diyarbakır'da 60 personel sahada çalışıyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Sur ilçesinde terör örgütünün saldırıları sonucu evlerini terk eden aileler belirlendikten sonra, 3 kişilik ekipler, kentin farklı mahallelerine dağılarak ev ziyaretleri gerçekleştiriyor.

        Şırnak'ta 4 bin 547 aileye ulaşıldı Şırnak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muzaffer Akçam da Silopi'de 27 Ocak'tan bu yana 4 bin 547 aileye ulaşıldığını, 49 bin 619 kişiyle görüşme sağlandığını bildirdi.

        Mardin'de 1 milyon 139 bin lira kira yardımı Mardin'de de proje kapsamında 29 personelle yapılan ziyaretlerde, 3 bin 350 aileden yaklaşık 18 bin kişiye ulaşıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ