Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Falezlerde 5 yılda 30 kişi yaşamını yitirdi

        Soner ÖZCAN/HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        Antalya'nın dünyaca ünlü falezleri, görsel güzelliğinin yanı sıra intihar ve düşme vakaları gibi üzücü olaylara da sahne oluyor. Konyaaltı Sahili'nden Lara Sahili'ne kadar uzanan 13 kilometrelik falezlerde, son 5 yılda 100'ün üzerinde düşme ve intihar vakası gerçekleşti.

        14 kişi, yaklaşık 40 metre yüksekliğindeki falezlerden atlayarak yaşamına son verirken, 16 kişi düşme sonucu hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler arasında turistler de yer aldı. Yaklaşık 30 kişi yaralı olarak kurtuldu, çok sayıda intihar girişimi polisin çabalarıyla son buldu.

        ÇOĞUNLUĞU KADIN

        Falezlerde intihar edenlerin büyük çoğunluğunu kadınlar oluşturdu. İntihar edenlerin genellikle 30 yaşı altında olduğu görüldü. İntihar nedenleri arasında aile içi tartışma, eşinden veya sevgilisinden ayrılma, maddi problemler ve sağlık sorunları öne çıktı. Alkol alımı, balık tutma, manzara izlerken ve tuvaletini yaparken dengesini kaybetme ise düşme nedenleri arasında yer aldı.

        HEM ASTI HEM ATLADI

        33 yaşındaki Y.Ü. adlı kadın, intihar etmek amacıyla Hasan Subaşı Parkı'ndaki falezlere gitti. Yanında götürdüğü ipin bir ucunu boğazına geçiren Y.Ü., diğer ucunu banka bağladı. Y.Ü. ardından kendini 20 metre yükseklikten boşluğa bıraktı. İpin kopması sonucu asılmaktan kurtulan Y.Ü., düştüğü yerin de çalılık olması sayesinde hayatta kaldı. Ağır yaralanan Y.Ü., hastaneye kaldırıldı.

        TUVALETİNİ YAPARKEN DÜŞTÜ

        Karaalioğlan Parkı'ndaki falezlerde arkadaşlarıyla birlikte içki içen 26 yaşındaki A.Ş., tuvaletini yaparken 20 metrelik kayalıklardan düştü. Ağaçlara takılarak denize düşmekten kurtulan A.Ş. polis ve itfaiye ekiplerinin 40 dakikalık çalışmasıyla bulunduğu yerden çıkarıldı.

        OĞLUN KURTARMAK İSTERKEN KENDİ DÜŞTÜ

        Almanya'dan tatil için Antalya'ya gelen E.K., ailesiyle birlikte dolaşmak için Lara'daki falezlere gitti. E.K. parkta otururken 3.5 yaşındaki oğlu A.K.'nin, falezlere yaklaştığını gördü. Paniğe kapılan E.K., falezlere doğru koştu. Çocuğunu kenara itmeyi başaran E.K., kendi dengesini kaybederek 20 metreden kayalıklara düştü. E.K., şans eseri yaralı kurtuldu.

        CEP TELEFONUYLA KONUŞURKEN FALEZLERDEN DÜŞTÜ

        Fener Mahallesi'ndeki Fener Parkı'nda yürüyüş yapan Ö.C. adlı genç kız, telefonla konuşurken dengesini kaybedip 40 metrelik falezlerden denize düştü. Akıntıyla yaklaşık 15 metre açığa sürüklenen ve boğulma tehlikesi geçiren genç kız, denize atlayan bir vatandaş tarafından kurtarıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ