Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Iraklı insan kaçakçısı 157 pasaportla Fatih'te yakalandı

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        Iraklı Asmaeel Mustafa Muhammed, Fatih'teki evinde sahte belge ürettiği bir ofis kurdu. Haklarında arama kararı bulunanlar ile başka ülkelere gitmek isteyen Iraklı ve Suriyeli kaçak göçmenlere 4 bin ile 10 bin TL arasında değişen fiyatlara pasaport temin etti.

        Mali Polis tarafından yakalanan Muhammed'in evinde Irak, Suriye, Mısır, Ürdün, Lübnan gibi ülkelere ait olan ve kayıp ya da çalıntı kaydı bulunan 157 pasaport bulundu.

        İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir istihbarat üzerine Iraklı Asmaeel Mustafa Muhammed'i takibe aldı. Daha önce Türkiye'ye sığınma başvurusu da yapan Asmaeel Mustafa'nın sahte belgeler ile arananlar ve kaçak göçmenleri yurt dışıra kaçırdığı tespit edildi.

        Polis düzenlediği operasyonla Asmaeel Mustafa Muhammed'i Vatan Caddesi'nde bir parkta gözaltına aldı. Muhammed'in evinde yapılan aramada ise farklı ülkelere ait çalıntı ya da kayıp kaydı bulunan 157 adet sahte pasaport ile 32 ülkeye ait sahte kimlikler, 8 adet boş ehliyet kartı, 80 adet Türkiye sınır kapılarında vurulan giriş çıkış mlühürü ile 500 adet farklı havayolu şirketlerine ait uçuş kart ele geçirildi.

        Göçmen kaçakçısı Iraklı Asmaeel'in kişi başına 4 bin lira ile 10 bin lira para aldığı ortaya çıktı. Asmaeel'in alınan parmak izi örneklerinden Göçmen kaçakçılığından sabıkası olduğu tespit edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ