Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa DAEŞ'in Türkiye yapılanmasına katılanların davası başladı

        Serdar KULAKSIZ/İSTANBUL

        Terör örgütü DAEŞ’in Türkiye’deki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma sonunda 10’u tutuklu 96 sanık hakkında açılan davanın görülmesine dün başlandı.

        Duruşmada sanıklardan Ebu Hanzala kod adıyla bilinen Halis Bayancuk, besmele çekerek ve salavat getirerek konuşmasına başladı.

        Bayancuk, hakkında açılan iki davanın birleştirilmesine tepki göstererek, “Bir dosyada El Kaide’nin Türkiye sorumlusu, diğer dosyada DAEŞ üyesi gösteriliyorum. Normal olarak bir adamın bir örgütün lideri olması, başka bir örgüte de üye olması, bu iki örgütün de birbirleriyle savaşıyor olması çok mümkün değil” dedi.

        İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklardan Halis Bayancuk’un da aralarında bulunduğu 9’u tutuklu 35 sanık katılırken, bazı müştekiler de hazır bulundu.

        Otorite ve yasanın sadece Allah’a ait olduğunu belirten Bayancuk, “Ama demokrasilerde ‘Hâkimiyet ve egemenlik halka aittir’ deniliyor. Bir Müslüman olarak demokrasiyi asla bu hali ile benimsemem mümkün değildir. Benim böyle bir devleti benimsemem mümkün değildir” diye konuştu. Duruşmaya bugün devam edilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ