Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Öğrenciler sınav sorularını nasıl yorumladı?

        Derya ÖZTÜRK /İSTANBUL

        Dün YGS’ye giren öğrencilerin büyük kısmı yüzleri gülerek sınavdan çıktı. Biz de onlara sınav sorularını nasıl bulduklarını sorduk. Çoğuna göre geçmiş yıllara göre sorular kolaydı.

        Spor akademisine gitmeyi hedeflediğini belirten Samet Demirci, “Sınav o kadar kolaydı ki puanım yüksek gelirse hedefimi değiştirebilirim” dedi. Kendini yeniden denemek için sınava giren İnşaat Mühendisliği öğrencisi Şeyma Aydın ise “Matematik çok kolaydı. Türkçe de zor değildi. Fizik biraz zordu ama sınav geçen seneye göre oldukça kolaydı” diye konuştu. Çalışmadığı halde sınavının çok kötü geçmediğini söyleyen başka bir aday ise “Benim sınavım bile çok kötü geçmediyse çalışanlar için eminim çok kolay bir sınav olmuştur” dedi. Matematik sorularını zor bulan da olurken, Türkçe sorularının uzun paragraflara rağmen kolay olduğunu söyleyenler oldu. Sayısal bölümü öğrencisi olduğunu belirten Fahrettin Çetin, “Sosyal Bilimler kısmında bilgi soruları vardı. Matematik ve fizikte de zorlandım. Bence kolay bir sınav değildi” dedi.

        ‘BOŞ BIRAKTIM’

        En çok yakınılan ise din soruları oldu. Türkçe öğretmenliğini hedeflediğini söyleyen Saadet Göktaş, “Ben hiçbir deneme sınavında bu kadar zor din sorularıyla karşılaşmamıştım. 5 sorunun 5’ini de boş bıraktım” dedi. Adaylar, din sorularının şıklarındaki birçok terimi daha önce hiç duymadıklarını söylediler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ