Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti ve CHP dokunulmazlıkları görüşecek

        CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı dokunulmazlıkları görüştü.

        Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Altay, "83'üncü Madde'yi yeniden düzenleyebiliriz. Dokunulmazlıklar tamamen kalkmamış olur. 1998'de benzer yöntem denendi, sonuç alınmadı. Bu şekilde değişikliğin kamu vicdanını tatmin edeceğini düşünüyoruz. Terör, yüz kızartıcı suçları ekledik. Teklifimizi Sayın Bostancı'ya sunduk ve uzlaşılabileceği yönünde bir kanaat aldık" dedi.

        "DEĞERLENDİRİLEBİLİR BİR TEKLİF"

        AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Engin Altay ile yaptığı görüşmenin ardından şu açıklamaları yaptı:

        "CHP'nin teklifi bizim önerimize yakın bir teklifti, değerlendirilebilir bir teklif. CHP'nin ciddiyetle bir çalışma yaptığını görüyorum ve bunu çok olumlu buluyorum. HDP ve MHP'yi ziyaret etmiştik. Onların beyanlarını biliyoruz. Ayrıca bir cevap verme hususunu görürlerse biz teklifleri alırız. Dokunulmazlıklar Anayasa'da belirlenmiş bir konu. AK Parti ile CHP anlaşırsa sayı yeterli oluyor. CHP'nin önerilerini değerlendirdikten sonra bir yol haritası belirlenecek."

        BÖKE: HODRİ MEYDAN DİYORUZ

        CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke MYK toplantısının ardından dokunulmazlık fezlekeleriyle ilgili, "Milletvekilinin kürsüde ve kürsü dışında platformlarda düşünce ve ifade özgürlüğünü koruyan kürsü dokunulmazlığı dışındaki bütün dokunulmazlıkları hem bugünkü dosyalar için hem de yarın oluşacak dosyalar için hemen bugün kaldıralım, hodri meydan. Bu konudaki önerilerimizin detaylarını Sayın Grup Başkanvekillerimiz AKP Grubu'na iletecektir" demişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ