Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2016 YGS sınav sonuçları açıklandı! 2016 YGS Sonuçları

        YGS SONUÇLARI AÇIKLANDI! AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIYA TIKLAYARAK SONUÇLARI ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

        Üniversiteye geçişin ilk aşaması olan ve 2 milyondan fazla öğrencinin merakla beklediği Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları bugün açıklandı. Adayların da uzmanların da geçmiş iki yılla kıyasladıklarında “Kolay” diye niteledikleri sınavla ilgili “hatalı” olduğu iddia edilen sorular vardı ancak bu sorulara ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz 13 Mart’ta yapılan YGS’ye 2 milyon 178 bin 563 aday başvurdu. Güvenlik gerekçesiyle Şırnak’ta sınav yapılamadı. Bu ilde sınava girecek 7 bin 593 öğrenci başka illerde YGS’ye katıldı.

        2016 YGS SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

        YGS’de adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet adresinden, SMS ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

        Bu yıl YGS’nin ilk barajı olan ve geçenlerin önlisans ve açıköğretim programlarıyla özel yetenek sınavlarına girmelerini sağlayan 140 puan barajı 150’ye çıkarıldı.

        NİSANDA LYS BAŞVURULARI

        YGS’de 180 ve üzerinde puan alanlar haziran ayında yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) katılma hakkı elde edecek. YGS’de 6 puan türünden herhangi birinde 180 ve üzerinde puan alan adaylar 1-14 Nisan tarihleri arasında LYS’ler için başvuru yapacak.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ