Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da 2 milyon TL’lik taklit

        Müslim SARIYAR/İSTANBUL

        İstanbul Bahçelievler’deki Kuyumcukent AVM, ilginç bir dolandırıcılığa sahne oldu. İddiaya göre, kendisini toptancı olarak tanıtan Mahmut E., geçtiğimiz ay Kuyumcukent AVM’de bir işyeri kiraladı. E.,, aynı yerde bulunan imalatçılara farklı zamanlarda bin TL ile 2 bin TL değerinde altın yüzükler yaptırdı.

        Geçtiğimiz gün de 13 imalatçıyla iş görüşmesi gerçekleştirdi. Bu görüşmede de 18 ayar toplam 4 bin adet yüzük siparişi verdi. İmalatçılar, 900 gram has altın kullanarak siparişleri tamamlayıp çalışanları aracılığıyla yüzükleri poşet içerisinde Mahmut E.’ye gönderdi.

        Önce aldığı poşetler ile işyerine giren, kısa süre sonra da dışarı çıkan Mahmut E., poşetleri çalışanlara geri verip “Para gecikti, gidip paranızı getireyim” diyerek işyerinden ayrıldı.

        Uzun süre dönmeyince, imalathane sahiplerinden Hasan K., çalışanını telefonla arayarak ne olduğunu sordu. Aldığı yanıttan ikna olmayan Hasan K. hemen Mahmut E.’nin işyerinin önünde bekleyen çalışanının yanına gitti. Poşetleri açtığında ise altın yüzüklerin, imitasyon (taklit) yüzükler ile değiştirildiğini gördü.

        İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Mahmut E.’nin işyerinde yaptıkları incelemede duvarda bir delik buldu.

        Altın yüzüklerin bu delikten bitişik dükkânda bekleyen çete üyelerine atılarak çalındığı, yerine de imitasyon yüzüklerin poşete konulduğu belirlendi. Polis, olayın ardından kaçan ve eşkallerini güvenlik kameralarından tespit ettiği dolandırıcıları arıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ