Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Antalya'da Bayram Demirkıran öldürdüğü yeğenleri için "Canlarımdı" dedi

        Soner ÖZCAN/ANTALYA

        Antalya'da 15 Haziran 2015 tarihinde 4.5 aylık hamile ablası Merve Kundakçı (27) ile ikiz yeğenleri 6 yaşındaki Fatma Nur ve Mehmet'i, boğazlarını keserek öldüren şizofren hastası Bayram Demirkıran, önceki gün ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkemede olay gününü hatırlamadığını söyleyen Demirkıran, "Cinayetlerden önce uzun süre psikolojik tedavi gördüm. İki kez intihara teşebbüs ettim. Olayın nasıl olduğunu hatırlamıyorum. Ancak hatırladıkça pişman oluyorum. Onları çok seviyordum. Onlar benin canlarımdı. Aramızda hiçbir sorun da yoktu" diyerek hüngür hüngür ağladı.

        "4 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ"

        Hamile işe ve 2 çocuğunu öldüren kayınbiraderini mahkeme salonunda görünce sinir krizi geçiren 31 yaşındaki oto tamircisi Bekir Kundakçı ise "Bu kişi 3 değil dört cinayetten yargılanmalı. İki çocuğumla birlikte eşim karnındaki bebekle öldürüldü. Bayram'ın psikolojik bir rahatsızlığı yoktu. Sanığın eşimi ve iki çocuğumu kasten öldürdüğünü düşünüyorum. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

        Mahkeme heyeti ifadelerin ardından Demirkıran'ın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli tıp kurumuna gönderilmesine karar verip duruşmayı erteledi.

        OLAYIN GEÇMİŞİ

        Antalya'da 27 yaşındaki evli ve 2 çocuk annesi Merve Demirkıran, hastaneden taburcu olan annesine geçmiş olsun ziyaretinde bulunmak için 14 Haziran akşamı, ailesinin, Konyaaltı İlçesi Doyuran Mahallesi'ndeki evine gitti. Yanına 6 yaşındaki ikiz çocukları Fatma Nur ve Mehmet'i de alan Merve Demirkıran, geceyi annesinin evinde geçirdi. Aynı evde kalan Bayram Demirkıran, sabah anne ve babası çalışmak için bahçeye çıktıklarında, kapıyı kilitleyip elindeki bıçakla 4.5 aylık hamile olan kız kardeşi Merve Kundakçı'yı defalarca bıçakladı. Bu sırada olayı görüp "Dayı yapma diye bağıran ikiz yeğenlerini de boğazlarını keserek öldürdü. Çığlıkları duyan Demirkıran'ın kuzenleri kapıyı kırıp içeri girdiklerinde Bayram Demirkıran'ı elin bıçakla buldu. Jandarmaya teslim edilen zanlı ilk ifadesinde "Onlar ajandı, bilgi taşıyorlardı, bu nedenle öldürdüm" demişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ