Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kırıkkale'de Şerife Cesur acil servise "çamurlu ayakkabı"larını çıkarıp girdi
        1

        İlçeye bağlı Yeşilyazı köyünde yaşayan ve okuma yazma bilmeyen 6 çocuk annesi Şerife Cesur, karın ağrısı şikayetiyle yakınları tarafından Sulakyurt Devlet Hastanesine götürüldü.

        2

        Şerife nine, etrafın çamurlu ayakkabıları nedeniyle kirleneceği endişesiyle acil servisteki muayene odasına çamurlu ayakkabılarını kapıda çıkardıktan sonra girdi.

        3

        Bu şaşırtıcı hareketi hastanenin güvenlik kamerasına yansıyan Cesur, çok ağrısının olduğunu ve yakınlarının kendisini hastaneye götürdüğünü söyledi.

        4

        Hastaneye girdiğinde her tarafın pırıl pırıl olduğunu ve güzel koktuğunu ifade eden Şerife nine, "Ayakkabılarımda çamur vardı. Muayene odasına ayakkabılarımı kapının önüne çıkardıktan sonra girdim. Doktor ve oradakiler bana 'ayakkabını çıkarma' dediler ama ben onları dinlemedim. 'Çamurlu ayakkabılarla girilir mi? Yazık olur' dedim. Kendini bilen çamurla içeri girmez. 'Hastane pis olmasın, kirlenmesin' dedim."

        5

        "Hemşireler bana gülümsediler ve 'bu teyze görmüş kişi' dediler. Tedavimi yapan ve bana yardımcı olan doktor ve hemşirelere teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Başka kişilere de tavsiyem bu gibi yerlere ayaklarındaki pisliklerle girmesinler." diye konuştu.

        6

        Şerife nineyi muayene eden doktor Aybüke Ünsal da o gün poliklinikte hasta muayene ettiğini, bir teyzenin muayene olmak için kapıya geldiğinde içeriye girmediğini ve kısa süreli duraksadığını anlattı.

        7

        Kendisini içeriye davet ettiğini dile getiren Ünsal, şöyle konuştu: "Teyze, 'Yavrum ayakkabılarım çok çamurlu sen buraya gelsen olmaz mı?' diye seslendi. Ben de kendisine 'gel önemli değil. Temizliğini yaparız, sorun değil' dedim. Israrla ayakkabısıyla içeriye girmek istemediğini söyledi. Biz müdahale etmemize rağmen ayakkabısını poliklinik kapısının hemen önüne çıkardı ve içeriye öyle girdi. Hastamız bize mide ağrısıyla başvurdu. Biz de muayenesini yaptık ve sonra da gerekli tedavisini verdik."

        8

        Hasta daha sonra rahat bir şekilde taburcu oldu. Teyzemiz hastanede tedavi süreci boyunca ayakkabılarını giymeyi reddetti hatta hastaneden ayrılırken de özür diledi 'kusura bakmayın, hastanenizi çamur ettik' diye. Biz de kendisine görevimiz olduğunu hatırlattık."

        9

        Ünsal, yaşadığı olayın kendisini de oldukça duygulandırdığını, bir taraftan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları olurken bu olayın kendisini oldukça etkilediğini belirtti. Hastanın yakınlarından izin alarak kapının önündeki ayakkabıların fotoğrafını çektikten sonra arkadaşlarına gönderdiğini ve sosyal medyada paylaştığını anlatan Ünsal, "Birçok sağlık çalışanı arkadaşım görsün, umutları tükenmesin diye"

        10

        "Çünkü özellikle benim gibi göreve yeni başlayan birçok arkadaş, sağlık çalışanı zaman zaman yaşanan şiddetten, görülen muamelelerden çok muzdarip ama bu olayda, bu mesleğin yapılabilir olduğunu ve bir yerlerde temiz yürekli insanların olduğunu bize hatırlatması açısından arkadaşlarımla paylaşmak istedim." ifadelerini kullandı. AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ