MHP'de kader günü
12. Sulh Hukuk Mahkemesi, bugün MHP'de seçimli olağanüstü kurultay yapılmasını isteyen muhaliflerin, başvurusunu değerlendirecek
Saliha ÇOLAK/ANKARA
1 Kasım seçiminde MHP’deki oy kaybı üzerine; Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan gibi isimler genel başkan adaylıklarını açıklayarak, seçimli olağanüstü kurultay yapılabilmesi için tüzük kurultayı toplanması talep etmişti.
Bunun için delegelerden toplanan 543 imza, MHP Genel Merkezi’ne sunulmuştu. Ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kurultayın 18 Nisan 2018’de toplanacağını açıklamıştı.
Muhalif isimler, konuyu 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne taşımış, 3 kişilik çağrı heyetinin toplamasını ve kurultaya gidilmesini talep etmişti. 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, konuyu bugün ele alacak.
Duruşmaya sadece tarafların avukatları ve 3 kişilik çağrı heyetinde yer alan eski Aksaray MHP İl Başkanı Ayhan Erel, MHP Kurucular Kurulu Üyesi Ali Sağır ve Bursa Üst Kurul Delegesi Mehmet Bilgiç çağrıldı.
Mahkemenin duruşmaya 3 kişilik çağrı heyetini de davet etmesi, muhalifler arasında “Kurultay toplanması kararı çıkacak” beklentisine yol açtı. Muhalifler, mahkemeden bekledikleri karar çıkmaması durumunda, 2018 yılında yapılacak olağan kurultaya hazırlanacak.