Arzu ÇETİK / HABERTÜRK TV
Ankara Valiliği, Çankaya İlçesi İmrahor Mahallesi'nde okuldan çıktıktan sonra evine dönmeyen ilkokul 2'nci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Serdar Kandemir'i arama çalışmaları devam ediyor. Gözyaşlarıyla Serdar'ın bulunmasını bekleyen anne Fadime Aygün'e göre Serdar'ı eski eşi kaçırdı. Ankara'da kaybolan 8 yaşındaki Serdar Kandemir'i, firari babasının kaçırdığı yönündeki iddialar üzerine yakalanan baba Kader Kandemir, olayla ilgisi olmadığı yönündeki ifadesinin ardından kalan cezasını tamamlamak üzere Kırşehir'deki cezaevine gönderildi.
Başkent Ankara'da kaybolan 8 yaşındaki Serdar'dan hala bir haber yok. Annesi Fadime Aygün gözyaşlarıyla çocuğunun bulunmasını bekliyor. Annesine göre oğlunu babası yani eski eşi kaçırdı.
Habertürk'e konuşan anne Aygün, gözyaşları içinde, "Gözümle görmedim ama eminim onun kaçırdığına. Geçen sene bana ettiği tehdit yetiyor bunu düşünmem için. Tek aklıma gelen şey geçen sene beni tehdit ettiği için eski eşim 'Ben sana öyle bir evlat acısı yaşatacağım ki sen hayatında böyle acı yaşamamış olacaksın' dedi. Yanında, ön plakası olmayan bir tane ticari geliyor çocuğumu almış götürmüş olabilir" diye konuştu.
"GERİ DÖNDÜ VE..."
Sabah erkenden okula gitmek için evinden çıkan Serdar annesini son kez öpmüştü. Anne Aygün, "Çocuğumu öpmemiştim. Geri döndü bana dedi ki 'Anne beni öpmeyeceksiniz' Geri merdivenlerden çıktı öptü" dedi.
En son İmrahor Deresi civarında görüldüğü söylenen küçük Serdar'ı ekipler dört gün boyunca gece gündür bir ize rastlamak için gece gündüz arama çalışmaları yaptı. Ancak arama çalışmalarından hiçbir sonuç alınamadı.
"Gün geçtikçe umudum kırılıyor" diyen Anne Fadime Aygün, "Çocuğum gelecek. Sırtında çantası çocuğuma sarılacağım. Ben umutlarla yaşıyorum" diye konuştu.
CEZAEVİNDEN ÇIKAN ESKİ EŞ ŞÜPHESİ
Serdar'ın annesi Fadime Aygün, cezaevinden çıkan eski eşinden şüpheleniyor.
"6 gün oldu, hiç mi kimse görmedi" diye soran Fadime Aygün şunları söyledi:
"Ondan üç tane çocuğum var. Beni bıçakladıktan sonra çocukları yurda aldılar. Alanya'da yurttalar şu anda. Eski eşimi tanıyordu, ona kin güdüyordu, onun için çocuğu götürmüş olabilir. Gözümle görmedim ama eminim onun kaçırdığına. Geçen sene bana ettiği tehdit yetiyor bunu düşünmem için."
BABA CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Ankara'da kaybolan 8 yaşındaki Serdar Kandemir'i, firari babasının kaçırdığı yönündeki iddialar üzerine yakalanan baba Kader Kandemir, olayla ilgisi olmadığı yönündeki ifadesinin ardından kalan cezasını tamamlamak üzere Kırşehir'deki cezaevine gönderildi.
Çankaya İmrahor Mahallesi'nde, 14 Nisan Perşembe günü okuldan çıktıktan sonra evine dönmeyen ve İmrahor Deresi'ne düştüğü öne sürülen ilkokul 2. sınıf öğrencisi Serdar Kandemir'in akıbeti araştırılıyor.
Kayıp çocuğu, annesi Fadime Aygün'ün ilk eşi Kader Kandemir'in kaçırdığını iddia etmesi üzerine polis ekipleri çalışma başlattı.
Kaldığı Kırşehir Açık Cezaevinden bir hafta izin aldıktan sonra dönmeyen ve firari olan Kader Kandemir'in yakınlarını takip eden polis, firari babayı abisinin yanına geldiğinde yakaladı. Emniyetteki ifadesinde, "Bırakın çocuğu kaçırmayı, ben eski eşimin yaşadığı yeri dahi bilmiyorum" dediği öğrenilen Kader Kandemir, kalan cezasını tamamlaması için cezaevine konulmak üzere Kırşehir'e gönderildi.
Öte yandan, Serdar Kandemir'in dereye düştüğünü savunan görgü tanıkları da bulunduğu, arama çalışmalarının bu yönde sürdüğü bildirildi.
İlkokul 2. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Serdar Kandemir, 14 Nisan Perşembe günü Ankara'nın Çankaya ilçesi İmrahor Mahallesi'ndeki okulundan çıktıktan sonra kaybolmuştu. (AA)
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.