Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Trabzon'da anne ve babasını öldürmeye teşebbüs eden genç affedildi

        Enis YILDIRIM/TRABZON

        Trabzon'un Akçaabat İlçesi Orta Mahallesi'nde 26 Mayıs 2014 tarihinde, ‘Sizi de kendimi de öldüreceğim' diyerek tartıştığı annesi E.A'yı omuzundan vuran Murat A., silahı babası İ.A.'ya doğrulttu.

        Ateş edeceği sırada baba İ.A., silahın üzerine atlayarak, oğlunu etkisiz hale getirmeyi başardı. Yaşanan olaydan sonra Murat A. tutuklandı. Cumhuriyet Savcısı Orhan Taşdemir, anne ve babasını öldürmeye teşübbüs iddiasıyla Murat A. hakkında iki kez müebbet hapis talep ederek hazırladığı iddianameyi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

        ADLİYEDEN OĞLUYLA AYRILDI

        Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Murat A., olay günü alkolü olduğunu belirterek, babasını korkutmak için silahı eline aldığını söyledi. Murat A. "Annemin nasıl vurulduğunu bilmiyorum" dedi. Anne ve babasının şikayetinden vazgeçmesinin ardından Murat A. tahliye edildi.

        Murat A. dünkü karar duruşmasında ise annesi ve babası tarafından affedildi. Mahkeme, Murat A.'yı anneye yönelik eyleminden dolayı 3 yıl 4 ay, babaya yönelik eyleminden dolayı 7 ay 5 gün ve yasak silah kullanmaktan 1 yıl 8 ay hapse mahkûm etti. Anne, oğlunu alarak adliyeden ayrıldı. Karar Yargıtay'da onanırsa Murat A., kalan cezası için yeniden cezaevine girecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ