Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Kilis'e iki roket daha! AK Partili vekilin kardeşi yaralandı

        Nurcan İNAL / KİLİS

        Suriye'nin DAEŞ bölgesinden, son 4 ay içerisinde 40'tan fazla Katyuşa roketatar mermisinin atıldığı Kilis'e yine roket yağdı. Terör örgütünün bulunduğu bölgeden ateşlenen 5 roket nedeniyle 2 hayatını kaybederken, 5 kişi de yaralandı.

        Kilis kent merkezine, Suriye'nin Bab bölgesinden ateşlenen 5 Katyuşa roketatar mermisi daha isabet etti. İki roket mermisi öğlen saatlerinde Yavuz Sultan Selim Mahallesi'ndeki boş arazilere düştü. Patlamalarda ölen ya da yaralanan olmadı.

        BİR KADIN ÖLDÜ, AK PARTİ MİLLETVEKİLİNİN KARDEŞİ YARALANDI

        Akşam saat 19.00 sıralarında ise 3 ayrı bölgeye daha roket isabet etti. Yenibeşevler Mahallesi'nde adliyenin arkasındaki sokakta Hatice Evran hayatını kaybetti, AK Parti Milletvekili Reşit Polat'ın kardeşi Hasan Polat da yaralandı.

        ROKET MERMİSİNİN DÜŞMESİYLE PALAMA MEYDANA GELDİ

        Yavuz Sultan Selim Mahallesi Hacı Badem Sokak'taki roket mermisinin düşmesiyle meydana gelen patlamada ise Abdullah Kaçar, öldü, 4 kişi de yaralandı. Diğer roket mermisinin ise boş araziye düştüğü belirtildi.

        ROKET MERMİLERİYLE ÖLENLERİN SAYISI 14 OLDU

        Atatürk Mahallesi'nde 11 Nisan'da ağır yaralan 74 yaşındaki Abbas Çelik hayatını kaybetti. Çelik'in yaşamını yitirmesiyle roket saldırılarında ölenlerin sayısı 14'e yükseldi.

        FIRTINA OBÜSLERİYLE VURULDU

        Akşam saatlerinde 2 kişinin ölümüne 5 kişinin de yaralanmasına neden olan roketlere Türk Silahlı Kuvvetleri angajman kuralları gereği anında karşılık verdi. Kilis çevresinde konuşlu bulunan Fırtına obüsleriyle DAEŞ'in kontrolünde bulunan ve roketlerin atıldığı Bab bölgesi yoğun ateş altına alındı.

        HER TÜRLÜ GÖSTERİ, TOPLANTI VE YÜRÜYÜŞ YASAKLANDI

        Kilis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Suriye'deki iç karışıklık ve bu ülkeden ateşlenen roketlerin kente düşmesi anımsatılarak, sosyal medyada sığınmacılara yönelik tepki amacıyla sürecin kişi veya gruplar tarafından provoke edilmeye çalışıldığı belirtildi. Bu nedenle kent genelinde düzenlenecek her türlü gösteri, yürüyüş ve toplantının 30 gün süreyle yasaklandığı duyurulan açıklamada şöyle denildi:

        "2011 yılından itibaren Suriye' de devam eden iç karışıklık ve savaş ortamının etkileri ilimiz, ülkemizde de hissedilmektedir. DAEŞ bölgesinden atıldığı değerlendirilen roketlerin, ilimizin muhtelif yerlerine düşmesi neticesi can ve mal kayıpları meydana gelmiştir. Yaşanan süreçte sosyal ağlar üzerinde ve diğer iletişim kanallarıyla toplumu provoke etmeye çalışan kişi, gruplar tarafından Suriyeli misafirlere yönelik tepkisel eylemler gerçekleştirilmek istenildiği görülmüştür. Bu tür faaliyetlerin barış ve kardeşlik ruhunu, ilimizin huzur ve güvenliğini olumsuz etkilediği, sınır ili olmamız nedeniyle açık alanlarda oluşan toplulukların telafisi mümkün olmayan olaylara sebebiyet verebileceği değerlendirilmektedir. Belirtilen nedenlerle, 2911 Sayılı Kanunun milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması başlığı altında yer alan; herkes önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı, ancak milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla ve kanunla sınırlanabileceğini ifade eden Anayasanın 34. maddesi, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 10-17-23 ve 32. maddeleri ile Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 5. maddesi, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu 11/A ve 11/C maddelerine istinaden Kilis il genelinde toplantı, gösteri ve yürüyüşler 30 otuz gün süre ile yasaklanmıştır."

        KİLİS'TE ÖLENLERİN VE YARALANANLARIN İSİMLERİ BELİRLENDİ

        Suriye tarafından ateşlenen roketler nedeniyle Hatice Evran(62) ile Abdullah Kaçan(42) hayatını kaybettiği öğrenildi. Olayda Suriyeli Muhammed İdisa (14), ve Kilisli Mahmut Emre Aslan'ın (14) ağır yaralandığı diğer yaralıların isimlerinin ise Hasan Polat (42) ve Gamze Cabir (27) olduğu açıklandı.

        Yaralılardan Gamze Cabir'in hamile olduğu belirtilirken, sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ