Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika TBMM’de 3 partiden Ergenekon açıklaması

        GAZETE HABERTÜRK

        Yargıtay’ın Ergenekon davasıyla ilgili bozma kararı, TBMM Genel Kurulu’nda memnuniyetle karşılandı. Meclis’te söz AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, “sabah akşam parlamentoda ‘Yargı iktidarın elinde’ ve ‘İktidar bu Ergenekon davasında taraf’ diye değerlendirme yapanların yargının bu kararı karşısında özeleştiri yapması gerektiğini” söyledi. Bostancı, “Türkiye’de hukuk belki kimi aksamalar yaşamakta, ama nihai olarak kamu vicdanını tatmin edecek güzergâhta ilerlemekte” dedi. Hukukun verdiği kararlara saygılı olduklarını dile getiren Bostancı, “Yargının kararı kamu vicdanını tatmin edecek mahiyettedir. Biz de saygıyla karşılarız” diye konuştu.

        ‘ÖZÜR BEKLİYORUZ’

        CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise “Bu davanın hukuki savcısı firarda” dedi. Özür beklediklerini kaydeden Özel, bu yapılmadığı takdirde CHP olarak, “Geçmiş zaman olur ki” adı altında tutanak incelemesini her gün Meclis’te paylaşacaklarını ve dava sürecine ilişkin geçmişte siyasilerin neler söylediğini hatırlatacaklarını vurguladı.

        MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise “Yargıtay’ın kararıyla öğrendik ki Ergenekon diye bir örgüt yokmuş” ifadesini kullanarak, bütün kamuoyunun bu sürecin bir kumpas olduğuna kanaat getirdiğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ