Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kilis'e atılan roket sonucu ölenlerin sayısı 3'e yükseldi

        Nurcan İNAL/KİLİS

        Kilis'te Yavuz Sultan Selim Mahallesi Acıbadem Sokak'a önceki gün isabet eden DAEŞ roketi nedeniyle ağır yaralanan 14 yaşındaki Mahmut Emre Aslan da kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Mahmut Emre Aslan, Abdullah Kaçar (42) ve Hatice Evran(70) gözyaşları arasında toprağa verildi.

        EKMEK ALMAYA ÇIKMIŞTI

        Mahmut Emre Aslan'ın gözüyaşlı annesi Zeynep Arslan (33) "Patlamadan önce oğlum evden ekmek almaya çıkmıştı. Okullarının yanına daha önce bomba düştüğü için çok korkmuştu. Okuluna gidemiyordu. Oğlumun korktuğu başına geldi. TEOG sınavlarına girecekti. İlk çocuğum ilk göz ağrım gitti"dedi. Acılı anne Zeynep Arslan bombalardan korkup etkilenen üzüntülü ve hassas olan 2 çocuğuna psikolojik destek verilmesini söyledi.

        KORKTUĞU BAŞINA GELDİ

        Anneanne Gönül Yabançiçeği (54) de patlamayı duyunca dışarı çıktığını belirterek şunları söyledi: " Her taraf toz duman içindeydi. 'Nene beni kurtar' diye bağırıyordu, debelendi o ateşin içinde alıp hastaneye götürdük. Çok kötüydü. Ölüm haberi gelince yıkıldık. Sürekli bomba atılıyor diye 10 gün önce babaannesinin yanına gitmişti. Buraya döndü. Korktuğu başına geldi."

        14 yaşındaki Mahmut Emre Arslan, yaşamını yitirmeden 3 gün önce sosyal medya hesabından "İşte benim yanımdan geçen bomba parçası. Allah'a şükür bizlere değmedi" şeklinde paylaşımda bulunduğu görüldü.

        DAEŞ HEDEFLERİ VURULDU

        DAEŞ roketleri nedeniyle 15 kişinin yaşamını yitirdiği Kilis'teki boş arazilere dün de 2 roket isabet etti. TSK tarafından Kilis sınırındaki karakollarda konuşlu bulunan fırtına obüsleri de DAEŞ hedeflerini vurmaya devam ediyor. Kilis merkeze bağlı Arpakezmez köyü karşısındaki sınıra yaklaşık 5 kilometre mesafede bulunan Kerferganni, Savran ve Baragat köyleri yoğun top atışına tutuldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ