Atatürk Havalimanı'nda aprona girerek uçuş trafiğini olumsuz etkileyen köpeklerle mücadele için tim kuruldu. DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Timur Alp Bayrak, "Köpekler uyuşturucu iğnelerle uyuşturulup, zarar verilmeden havalimanın dışındaki hayvan barınaklarına gönderiliyor" dedi.
Atatürk Havalimanında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ekipleri uçuşları aksamaması için gece gündüz aralıksız çalışıyor. Atatürk Havalimanında göçmen kuşlarla birlikte aprona giren köpeklerde uçuş trafiğini olumsuz etkiliyor. Atatürk Havalimanı'nda oluşturulan özel bir ekip, aprona ve piste giren köpeklerle 24 saat mücadele ediyor. DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Timur Alp Bayrak "Apron Trafik Şefliğinde köpeklerle mücadele eden bir grubumuz var" dedi.
BARINAKLARDAN KAÇAN KÖPEKLER APRONA GİRİYOR
Atatürk havalimanı yakınında bulunan hayvan barınaklarından kaçan veya bırakılan köpekler Atatürk Havalimanı apronuna girerek uçuş trafiğini olumsuz etkiliyor. Geçen yıl yaptıkları çalışmalarla havalimanı apronuna giren ve girmeye çalışan 90'a yakın köpeği yakalayan ekipler, bu yılın ilk 4 ayında yakaladıkları köpek sayısı 20'ye yaklaştı. Atatürk havalimanında yakalanan köpekler barınaklara veya havalimanına uzak bir yere bırakılıyor.
Köpeklerin, havalimanına girme ihtimali yüksek olan bölgelere 9 adet metal kafes yerleştirildi. Havalimanı çevresindeki hayvan barınaklarından bırakılan ve kaçan köpekler havalimanı apronuna girmesi nedeniyle zor anlar yaşan ekiplerin, titizlikle yürüttüğü çalışmalara zaman zaman İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekipleri de destek veriyor.
7 GÜN 24 SAAT MÜCADELE
Yürütülen çalışmalarla ilgili olarak bilgi veren DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Timur Alp Bayrak, "Pist üzerinde bulunan bütün ne varsa hayvanlar dahil diğer malzemelerin dahil uçaklar için büyük tehdit oluşturuyorlar. Çok büyük bir arazideyiz. Köpeklerde bütün tedbirler alınmış olmasına rağmen, tel örgülerle her taraf kapatılmış olmasına rağmen zaman zaman havalimanından içeri girebilmekteler.
Piste çıkıp uçaklara zarar vermesini engellemek için Apron Trafik Şefliğinde köpeklerle mücadele eden bir grubumuz var. Sadece kuşlar ve köpeklerle ilgili olarak temin ettiğimiz arazi aracımız var, 7 gün 24 saat esasına göre çalışan köpekler ve kuşlarla mücadele eden. Bunlar hem devriye usulü çalışıyorlar hem de pilotlardan ya da kuleden gelecek talepler doğrultusunda gerek köpekler gerekse kuşların bulunduğu yere gidip bu hayvanların piste girmesine engelliyorlar" diye konuştu.
EN ZARARSIZ ŞEKİLDE YAKALANIYOR
Havalimanına giren köpekleri zarar vermeden yakalamaya özen gösterdiklerinin altını çizen Bayrak, "Yakalanan köpekler kafes sistemiz var. Kafeslere tuzak sistemi ile yakalıyoruz en zararsız şekilde Büyükşehir Belediyesi'nden de yardım alarak köpekler uyuşturucu iğnelerle uyuşturulup zarar verilmeden havalimanın dışındaki hayvan barınaklarına gönderiliyor" dedi.
UÇAKLAR PAS GEÇMİŞTİ
Özellikle geçtiğimiz yıl Atatürk Havalimanı pistine giren köpekler nedeniyle hareketli anlar yaşanmış Porto-İstanbul seferini yapan THY uçağı, inişinin ardından piste giren köpeklerden birine çarpmıştı. Uçağın iniş takımlarına çarpan köpek ölürken iniş yapacak olan 3 uçak pisti pas geçerken, bazı uçaklarda havada tur atmak zorunda kalmıştı.
İHA
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.