Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Başken'te kaybolan Serdar Kandemir'in cansız bedeni sürüklenmiş

        Elif Nurgül ÇÜLÜK / ANKARA

        Başkent’te 14 Nisan’da kaybolan 8 yaşındaki SerdarKandemir’in cansız bedeni, İmrahor Deresi’ne düştüğü yerden 30 kilometre uzakta, Ankara Çayı’nda bulundu. İlk incelemelerde minik Serdal’ın bedeninde cinayet bulgusuna ulaşılamadı.

        Ankara’nın Çankaya İlçesi’ne bağlı İmrahor Mahallesi’ndeki Özbirlik İlkokulu 2’nci sınıf öğrencisi SerdarKandemir, 14 Nisan’da okuldan çıktıktan sonra kayboldu.

        Minik Serdar'ıbulmak için itfaiye sualtı arama kurtarma ekibi, AFAD ve polis seferber oldu. Kaybolduktan 10 gün sonra önceki gün akşam saatlerinde Serdar’ın cansız bedeni, en son görüldüğü yerden 30 kilometre uzaklıkta, Etimesgut Etiler Caddesi yakınlarındaki Ankara Çayı kenarında bulundu. Uzun süre suda kaldığı için tanınmayacak hale gelen cesedi, acılı anne kıyafetlerden teşhis etti.

        CİNAYET BULGUSU YOK

        Serdar’ın kaybolmasının ardından kaçırılma ve cinayet ihtimali üzerinde durulmuştu. Polis, eşinden boşanan babadan şüphelenerek gözaltına almıştı.

        Ceset üzerindeki ilk incelemede cinayet bulgusuna ulaşılamadığı, küçük çocuğun boğularak öldüğünün tespit edildiği belirtildi. Yetkililer ilk bulguların “Serdar’ın okul çıkışı bir arkadaşıyla oynarken dengesini kaybedip dereye düştüğü” bilgisini doğruladığını kaydetti.

        Eymir Gölü’nün fazla suları bahar aylarında İmrahor Deresi’nin debisini yükseltiyor. Dere, Mamak üzerinden akarak Ankara Çayı’na karışıyor. Küçük Serdar’ın cesedi, bir kısmı kanalla kapatılan dere içinde 30 kilometre yol almış.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ